Stefan Milenković: Imao sam sreće, jer je privliegija da radite ono što volite

Stefan Milenković: Imao sam sreće, jer je privliegija da radite ono što volite

Autor: | 28/09/2015

0


Zajedno sa muzičarem svetskog renomea Edinom Karamazovim, violinista Stefan Milenković će održati koncert na Kolarcu 30. septembra, a na programu su sonata “Arpeđone” Franca Šuberta, “Balkanski mozaik” Dušana Bogdanovića, “Začarana zora” Ravija Šankara i “Priča o tangu” Astora Pjacole.

O tome sa kakvim osećanjima dolazi u rodni grad Stefan kaže:

- Uvek dolazim sa posebnim osećajem ushićenosti i radosti što sam ponovo u rodnom gradu, ali i odgovornošću pred publikom koja zaista ceni i poznaje muziku.

Violina vas je provela svetom. Kad se osvrnete na svoj životni put, utisak je...

- Da sam, sve u svemu, u životu imao dosta sreće. Raditi ono što volite je privilegija, a ako to što radite čini i druge srećnim, onda zaista ne znam šta se bolje poželeti može.

Čime vi oduševljavate publiku - znamo, a čime to i kako ona utiče na vas? Ima li razlike između one u svetskim centrima i naše?

- Generalno, publika je svuda ista, samo što se razlikuje način na koji pokazuju emocije. U suštini velika većina ljudi dolazi na koncert da uživa u muzici, da je prožme osećanje kao da je u drugoj dimenziji, da oseti pozitivnu energiju i, na kraju krajeva, da se zabavi. U tom smislu smo svi dosta slični, ali, naravno, veliki uticaj ima sama kultura podneblja jer ono utiče na način na koji ispoljavamo entuzijazam.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin

Najnovije vesti