Bela boja - idealna za spavaću sobu

Bela boja - idealna za spavaću sobu

Autor: | 21/09/2015

0

Dok se belo ne preporučuje u uređenju dečje i dnevne sobe, ova boja je kao stvorena za spavaću. Reč je o klasičnoj opciji koja nikad ne izlazi iz mode, pa vam ni za deceniju ili dve, kad dođu novi trendovi, neće izgledati zastarelo. Bela spavaća soba odaje utisak elegancije, prefinjenosti i otmenosti. Takođe, odmor je za oči i mozak, pa ćete se u njoj osećati smireno i moći ćete da se naspavate i prikupite energiju za naredni dan.

Obratite, ipak, pažnju na detalje kako ne biste dobili prostoriju koja izgleda sterilno i hladno. Poigrajte se sa detaljima u sivoj, plavoj ili crnoj boji. Najbolje da to budu tepih i prekrivač zbog prljanja, a ceo utisak će upotpuniti i slika ili zavese u istim nijansama. Uz zanimljive lampe i nameštaj sa ogledalima koji odlično ide uz ovaj tip sobe, dobićete eleganciju sa toplinom. Vodite računa da izaberete detalje u samo jednoj boji, u suprotnom, ostavićete utisak da niste znali šta tačno želite.

Ljubitelji minimalizma trebalo bi da izaberu jastuke u jarko crvenoj, ljubičastoj ili žutoj koji će sobi dati modernu notu. Osim jastuka, u istoj boji može biti i stolica. Neka sve ostalo bude belo i dobićete sobu u duhu modernosti i minimalizma.

Ako se, ipak, plašite da će bela spavaća soba brzo da se isprlja, opredelite se za nameštaj i tepih u tamnim bojama. Za početak, neka samo zidovi i krevet budu beli, pa kasnije možete menjati sve ostalo.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin