Šest trikova sa pločicama za efektan dizajn tuš kabine

Šest trikova sa pločicama za efektan dizajn tuš kabine

Autor: | 20/09/2015

0


Ako imate tuš kabine ili tek planirate da ih ugradite, ovih 7 trikova biće vam nepresušan izvor inspiracije. Originalne ideje, laka primena, efektan dizajn. Pogledajte!

1. Vertikalna pruga

Umesto uobičajene horizontalne bordure, razmislite o vertikalnoj koja će naglasiti visinu kabine i uneti malo "drame". Posebno je efektno ako upotrebite modernu "ševron" šaru, koja formira obrazac u obliku strelice, vuče oko nagore i stvara osećaj energije i dinamike. Obe vrste pločica su neutralnih boja, pa celokupan izgled deluje interesantno, ali ne i napadno.

2. Kombinacija horizontalnih i vertikalnih pruga

Za postizanje slojevitog izgleda, možete kombinovati horizontalne i vertikalne linije. Ako vertikalnu prugu uokvirite metalnom trakom, postaje savršena podloga za tuš sa istim završnim slojem. Iako je korišćeno tri vrste pločica, one koje su korišćene za pod, ponavljaju se i na zidu, pa je pored raznovrsnosti stvoren i utisak harmonije i sofisticiran i pažljivo osmišljen stil

3. Drugačiji ugao

Ponekad, sve što je potrebno da bi tuš kabina dobila dramatičan izgled je drugačiji ugao sečenja pločica. Obavezno odaberite fugne u drugačijoj nijansi, kako bi se istakao neobičan oblik pločica i imitirao prošaran izgled prirodnog kamena.

4. Živopisne pruge

Tanke linije poređane u koncentričnom obrascu, pružaju ovoj tuš kabini mnogo energije. Čak i sa najjeftinijim pločicama na ovaj način možete postići ekskuzivan i upečatljiv izgled. Ako ovo planirate za "uradi sam" projekat, prethodno sve dobro isplanirajte, ili prepustite posao profesionalcu.

5. Više je... više

Koristeći pločice istog dezena u celom kupatilu od poda do plafona, stvorićete zaista impresivan izgled. Male površine obložene drugom vrstom pločica, kao što je pod kabine , dovoljne su da razbiju izgled, a isti efekat imaće prozor ili niša obložena jednostavnim pločicama.

6. Lepota u detaljima

Ako ne želite velike investicije, ne brinite, lepota često leži u jednostavnosti. Sa par diskretnih detalja belo kupatilo može oživeti i dobiti van vremenski šarm. Ručke i tuš u boji bronze i diskretne mozaik pločice, pružiće utisak suptilnog glamura.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock hellomagazin
Tagovi: dekor kupatilo