Međunarodni festival saksofona u Beogradu, od 24. do 27. septembra

Međunarodni festival saksofona u Beogradu, od 24. do 27. septembra

Autor: | 19/09/2015

0


Drugi međunarodni festival saksofona „Belgrejd sakspirijens“ (Belgrade Saxperience) biće održan od 24. do 27. septembra u Kulturnom centru Beograda, Sali Beogradske filharmonije, Pozorištu na Terazijama, Domu omladine Beograda, Kolarčevoj zadužbini i Klubu književnika.

Na 10 koncerata tokom četiri dana trajanja festivala publici će se predstaviti eminentni saksofonisti, zastupnici različitih muzičkih žanrova - od klasike do džeza.

Na festivalu će nastupiti solisti Hajnc fon Herman, Žan-Deni Miša, Milan Savić i Frančesko Santući, ansambli „Fajv sakK“ (Five Sax), „Kvatro tremperamenti“ (Quattro Tremperamenti), Beogradski kvartet saksofona i Kvartet Luke Ignjatovića, kao i Big Bend RTS-a i Veliki kamerni orkestar, koji predvodi Tijana Milošević.

Domaći kompozirtori Aleksandar Sedlar i Ivan Brkljačić komponovali su specijalno za ovu priliku Koncert za alt saksofon i orkestar - Savčo (Sedlar) i Sax and Sex, šest kratkih komada za klavir i saksofon (Brkljačić) koji će premijerno biti izvedeni na otvaranju.

„Belgrejd sakspirijens" organizuju Udruženje saksofonista Srbije i Kulturni centar Beograda, a cilj festivala je povezivanje saksofonista, kompozitora i drugih muzičara, koji će imaju priliku da ostvare kontakte i razmene iskustva.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin
Tagovi: kultura muzika

Najnovije vesti