Oči u prvom planu: Predstavljamo vam zanimljive predloge za isticanje pogleda poznatog mejkap artista Marka Nikolića

Oči u prvom planu: Predstavljamo vam zanimljive predloge za isticanje pogleda poznatog mejkap artista Marka Nikolića

Autor: | 16/09/2015

0


Svedeno, ali upečatljivo

Ukoliko ne volite jake boje na kapcima, našminkajte oči umerenijim tonovima, kao glumica Katarina Radivojević. Njene oči istakao sam bez upotrebe jarkih boja, uz iscrtavanje kreonom, dodatak tamne senke i olovkom koju sam naneo u donji kapak uz samo oko, što daje oštrinu pogledu. Uz dobro nanetu maskaru time sam uspeo da dam jak akcenat njenim očima. Budući da ima blago spuštene kapke, nisam previše iscrtavao gornji kapak oka, pa mejkap deluje svedenije. Karmin bi trebalo da bude u boji usana uz blago rumenilo na jagodicama.

Atraktivno i smelo

Kombinacijom zelene i zlatne senke istakao sam plave oči Katarine Vučetić. Ipak, nisam želeo da mnogo opteretim kapke intenzivnim pigmentom. Ukoliko u samim senkama ima sedefa, oči će izgledati zavodljivije. Uz tako našminkane oči blago rumenilo i sjaj u boji kajsije idealno idu uz preplanuli letnji ten. Sve to zajedno daje svežinu mejkapu, kako oči ne bi bile previše napadne.

U stilu osamdesetih

Kapke ćete najbolje istaći kombinacijom jakih boja u stilu osamdesetih godina. Time ćete skrenuti pažnju na sam kolorit senki, ali i na vaše oči. Kombinacija ljubičaste i žute na kapcima, uz dodatak plave olovke, smela je i prati tu dekadu, pa i karmin može da bude u nekoj jačoj boji, ali ne previše tamnoj.

Komentari (0)

Loading
Hello! Hello!; Guliver / ThinkstockPhotos