"Givenchy" romantika na njujorškoj Nedelji mode

"Givenchy" romantika na njujorškoj Nedelji mode

Autor: | 14/09/2015

0

Amerika je nedavno u tišini i miru obeležavala godišnjicu septembarskog napada na Njujork, ali grad koji nikad ne spava iste večeri je pokazao da šou mora da se nastavi. Nedelja mode uveliko traje, a sinoć je Rikardo Tiši, kreativni direktor kuće “Givenchy”, poslao svojevrsno ljubavno pismo američkoj metropoli, sa posebnom posvetom i osrvtom na dan sećanja na 9/11.

Tiši je uputio pozivnice na hiljadu i dvesta nasumično izabranih adresa vernih fanova francuskog brenda, pa su se tako među svetskim zvezdama koje su, naravno, zauzele prve redove, našli i neki “obični” gosti.

Bili su tu Džulija Roberts, Kim Kardašijan i Kanje Vest, Liv i Stiven Tajler, Irina Šajk, Uma Turman, Amanda Zajfrid, Niki Minaž, Kortni Lou, Dženifer Hadson, Kristina Riči, Erika Badu i mnoga druga slavna imena, a za performans koji je podsetio na tragični događaj iz 2001. godine bila je zadužena umetnica Marina Abramović.

Tiši je iskoristio priliku i za proslavu jubileja, budući da je već deset godina direktor brenda “Givenchy”. Predstavio je jednu romantičnu kolekciju, prepunu filigranski izvezenih haljina, elegantnih kostima, čipkanih kombinezona i bluza, pantalona klasičnog kroja, mekih kimono kaputa i obaveznih cipela na špic, kako za dame, tako i za pripadnike jačeg pola.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver / Getty Images

Pročitajte još