Motivacioni citati poznatih dama koje svaka žena mora da pročita

Motivacioni citati poznatih dama koje svaka žena mora da pročita

Autor: | 06/09/2015

0
Opra Vinfri

- Misli da si kraljica. Kraljica se ne plaši da ne uspe. Neuspeh je samo jedna stepenica do uspeha - tvrdi tamnoputa Opra Vinfri, najplaćenija voditeljka današnjice i jedna od najbogatijih žena sveta.

Ne plašim se oluje, jer učim kako da upravljam svojim brodom - govorila je Luiza Mej Alkot, američka književnica, autorka čuvenog romana "Devojčice".

Koko Šanel

- Najhrabrija stvar koju možeš da uradiš je da misliš svojom glavom - poručila je damama čuvena francuska dizajnerka Koko Šanel.

- Život se skuplja i smanjuje proporcionalno našom hrabrošću - jedan je od citata Anais Nin, francuske spisateljice katalonskog, kubanskog i danskog porekla.

- Hrabrost je kao mišić. Jačamo je što je više koristimo - izjavila je svojevremeno Rut Gordon, američka glumica i scenaristkinja.

Doli Parton

- Nikada nećeš uraditi nešto veliko, ukoliko nisi spreman na rizik - tvrdi sedamdesetogodišnja Doli Parton koja se proslavila kao glumica i pevačica.

- Dobijaš snagu, hrabrost i samopouzdanje svakim iskustvom u kome se susrećeš sa strahom i prevazilaziš ga - govorila je Eleonor Ruzavelt, američka političarka i humanirarna radnica, borac za ljudska prava i supruga Frenklina Ruzvelta.

- Odlučila sam da ostatak života bude najbolji period mog života - rekla je američka autorka Lujza Hej posle brojnih nedaća koje je preživela.

Lupita Nijongo

- Neuspeš i šta onda? Život se nastavlja. Tek kada rizikuješ neuspeh otkrivaš nove stvari  - izjavila je meksičko-kenijska glumica Lupita Nijongo, dobitnica Oskara za film "12 godina ropstva" i laskavog priznanja "Žena godine 2014".

- Nikada ne ograničavajte sebe zbog tuđe ograničene mašte - nikada ne ograničavajte druge zbog svoje ograničene mašte - zaključila je Mej Džemison, prva Afroamerikanka koja se otisnula u svemir.

Gabi Dalas

- Ne plaši se da se zauzmeš za sebe. Nastavi da se boriš za svoje snove - tvrdi devetnaestogodišnja Gebi Daglas, američka gimnastičarka koja je osvojila zlatnu medalju u višeboju na Olimpijskim igrama u Londonu.

- Pre svega, budi heroina svog života, ne žrtva - čuvena je izjava Nore Efron, američke novinarke, književnice, scenaristkinje i filmske rediteljke.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver / Getty Images; Guliver / Splash News