Minimalizam - skladno kombinovanje za topli dom

Minimalizam - skladno kombinovanje za topli dom

Autor: | 01/09/2015

0

Minimalizam je, pored art deco stila, jedan od najpopularnijih dostignuća u arhitekturi prošlog veka. Ono što karakteriše minimalizam jeste jednostavnost i pravilni geometrijski oblici. Skladno kombinovanje boja učiniće vaš dom toplim, praktičnim i daće mu svežinu i otvoren prostor. Minimalizam svodi se na to da u svom stanu ili kući zadržite samo potrebne stvari, a da se oslobodite viška i suvišnih stvari koje izazivaju konfuziju i utiču na lošu estetiku.

Ukoliko imate želju da dom uradite baš u ovom stilu, naš predlog je da krenete prvo od jedne prostorije. Najbolji izbor koji možete da napravite jeste da minimalistički uredite dnevnu ili spavaću sobu. Odlučite se za prostor u kome provodite najviše slobodnog vremena tako da biste što pre uživali u sa ukusom uređenom ambijentu.

Nameštaj je ključan za izgled enterijera i celokupan utisak. Prvo što treba da uradite jeste da izbacite sav suvišan nameštaj koji vam nije neophodan za udobnost. Da bi vaša spavaća ili dnevna soba izgledala atraktivno, treba da se usredsredite na nekoliko aspekata, a pri tome su veoma važne boje i stil u kojem želite da je uredite.

Najbolje je da izaberete umirujuće pastelne i neutralne nijanse. Za dekoraciju možete da izaberete i smelije boje kako biste izbegli monotoniju. Smeli detalji u jarkim bojama, kao što su umetničke slike, jastuci, lampe, tepisi i slično, učiniće vaš dom interesantnijim i maštovitijim. Moderne dnevne sobe su otvorene i prozračne, i odlikuju se jednostavnim i minimalističkim dekorom. Jednostavnost i transparentnost doprinose umirujućoj i opuštajućoj atmosferi.

Ako želite da na minimalistički način uredite dom za stanovanje koristite samo jedan do dva dekorativna ukrasa. Nemojte preterivati i stvarati nesklad. Jedna slika, jedna vaza i jedna podna lampa, dovoljni su detalji da prostor ne izgleda jednolično i dosadno.

Zidove obojite svetlim bojama kao što je bež i boja peska. Da bi prostoru dodali malo kolorita koristite dekorativne elemenate u crvenoj, pink, zelenoj ili žutoj boji. Za podove birajte pastelne svetlije boje iz iz prirode.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor