Cvijanović tužio bivšeg prijatelja Josifova zbog prevare

Cvijanović tužio bivšeg prijatelja Josifova zbog prevare

Autor: | 28/08/2015

0


Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv producenta Milka Josifova zbog sumnje da je prevario poznatog beogradskog glumca Zorana Cvijanovića, kao i Nebojšu Vraneša.

Milko Josifov se sumnnjiči da je izvršio krivično delo prevara na štetu Cvijanovića i Vraneša, precizira se u informaciji tužilaštva.

Tužilaštvo napominje da je postupajući po krivičnoj prijavi koja mu je podneta protiv osumnjičenog Milka Josifova donelo naredbu o sprovođenju istrage u toku koje će biti saslušan osumnjičen, kao i ispitani svedoci i preduzeti druge dokazne radnje.

Navodno, Cvijanović i Vraneš pokrenuli su posao vezan za reciklažu u koji su uključili i Josifova. Prema Agenciji za privredne registre, reč je o firmi "Strategija ekološke trgovine - reciklaža DOO Beograd", koja je osnovana 2002. godine. Nezvanično, oni su zajedno podizali kredite i kupovali potrebne mašine. U jednom momentu, kako smo saznali, Josifov je od Cvijanovića zatražio da mu prepiše svoj udeo u firmi, pravdajući se da je to potrebno zbog podizanja još jednog kredita.

Međutim, taj kredit, prema informacijama do kojih smo došli, nije podigao, a odbio je i da Cvijanoviću vrati njegov deo firme. Pored toga što se odrekao dela firme, glumac je Josifovu dao i svoju ušteđevinu. Zbog toga što je ostao i bez preduzeća i bez ušteđevine, Cvijanović je, nezvanično, upao u finansijske probleme, zbog kojih se našao na ulici. Pošto nije imao 70.000 evra da isplati preduzimaču od koga je kupio stan u centru Beograda, morao je, sa porodicom, da izađe iz njega.

Vest da se Zoran Cvijanović, jedan od naših najpopularnijih glumaca i značajnih producenata, našao na ulici zbog svog dobrog prijatelja, šokirala je njegove kolege.

Naime, kako je izjavio Cvijanovićev bliski prijatelj koji je želeo da ostane anoniman,

- Zoran nema gde da prespava u Beogradu. Ostao je bez svega... U potpunom je rasulu. Nije mogao ni da sanja da će ovako da završi, i da će prijatelja s kojim je već godinama u zajedničkom biznisu tako nešto da mu uradi.

Podsetimo, Cvijanović i Milko Josifov su 2000. godine zajedno osnovali producentsku kuću "Yodi Movie Craftsman", a prvi film koji su producirali bile su "Munje" reditelja Radivoja Raše Andrića, koje su postigle ogromnu gledanost u Srbiji i regionu. I svi kasniji filmovi koji su izašli iz ove kuće bili su hitovi - "Kad porastem biću Kengur", takođe u Andrićevoj verziji, "Rane", "Lepa sela lepo gore" i "Sveti Georgije ubiva aždahu" Srđana Dragojevića, "Sjaj u očima" Srđana Karanovića.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Info Bar hellomagazin

Pročitajte još