Jelena Jovičić otkriva tajnu svoje lepote

Jelena Jovičić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 26/08/2015

0


Zvezda Pozorišta na Terazijama Jelena Jovičić voli da bude negovana i da u svakoj prilici izgleda lepo, ali bez mnogo šminke i glamurozne odeće koju ima priliku da ponese svake večeri u pozorištu. Ponosna mama sina Mateje i kćerke Anđele, koja se nedavno u tajnosti udala na Kipru, naučila je da se brzo sprema za izlaske od kada ima mališane, a kao glumica koja prvenstveno igra u mjuziklima uvek je u top-formi. Redovne fizičke i vokalne vežbe sastavni su deo njene svakodnevice, ali i pored toga nađe vremena za trčanje i druge fizičke aktivnosti.

Smatrate li da savremena žena mora da bude negovana?
- To zavisi od same osobe i od toga čime se bavi. Sve smo različite. Žene koje rade po ceo dan dugo putuju do kuće, u kojoj ih čeka gomila obaveza, nemaju baš mnogo izbora i vremena za negovanje. U mom poslu veoma je važno da pratite svoju prirodu i da prihvatate svoje godine. Što znači, čuvati svoje zdravlje. Svačim nas danas “bombarduju”, kako moramo da izgledamo i šta moramo da nosimo i da radimo. Ja mislim da bi sve to trebalo staviti po strani i slušati svoj organizam i sebe.

Glumice u svetu, pre svega u Holivudu, na sve načine pokušavaju da produže svoju mladost, kakva je situacija kod nas? Da li izgled utiče na angažmane?

- Ne znam. To me uopšte ne zanima. Naprotiv, nikad lakše nije bilo da ocenite neku poslovnu ponudu ili njenu ”ozbiljnost”. Ja sam takva kako izgledam. Za sada na moje angažmane ne utiče izgled, što ne znači da neće. Moj moto je da ja ništa ne moram, pa ni da se bavim glumom. Posao za sada radim iz ljubavi i ne kalkulišem. Što se izgleda tiče, vodim računa o kilaži i kondiciji, jer je to imperativ za bavljenje mjuziklom. Treba da iznesem dva i po sata igranja, pevanja, skakanja na sceni, i to sa lakoćom, da se i ne zadišem. Zato vodim računa o telu.

To znači da uvek morate da budete u top-formi?
- Da. To je obavezno. Fizička i vokalna top-forma se podrazumevaju, a postižu se redovnim vežbanjem i pevanjem. Ima tu dosta odricanja, ali takav je posao.

Rekreirate li se i u teretani ili su vam fizičke aktivnosti koje zahteva vaš posao sasvim dovoljne?
- Ne idem u teretanu, ali pored svakodnevnih obaveza u pozorištu, sama vežbam kod kuće uz “Youtube” ili aplikaciju “Workouts” i povremeno trčim.

Kako negujete kožu?

- Pre svega snom, a onda pilingom, redovnim čišćenjem, hidriranjem, maskama i hranljivim noćnim kremama.

Šta vam je presudno u izboru preparata?
- Da odgovaraju mojoj koži. Preferiram one bez mirisa i parabena. Imam godinama kreme koje su mi omiljene. Samo ih vrtim ukrug.

Idete li redovno kod kozmetičara ili dermatologa?
- Ne, vrlo retko. Sama čistim svoje lice.

Šta mislite o popularnoj mezoterapiji i jeste li možda isprobali te tretmane?

- Jesam. Jedan endermološki centar mi je poklonio desetak tretmana mezoterapije, ali one bez igala. To je nešto fantastično i daje božanstvene rezultate. Koža je blistava, a tretman zaista “skida” godine. Lice postaje zategnutije i punije.

Da li se vaša nega razlikuje leti i zimi?
- Ne, osim što kombinujem drugačije kreme, to jest kozmetiku. Leti više koristim preparate bogate vitaminom C, retinolom, i hranljivije. Tokom cele godine koristim kreme sa zaštitnim faktorom 15 za lice.

Koje preparate obavezno nosite u tašni?
- Nijedan preparat ne nosim sa sobom.

Da li vam je teško da održavate kosu zdravom s obzirom na to da ste plavuša?

- Nije mi posebno teško. Ja sam prirodno plava i lako dobijam i najsvetlije tonove. Kad god imam malo vremena, ja stavim kokosovo ulje na kosu, ono je veoma hranljivo i sadrži sve što je potrebno kosi i koži.

Spremate li se brže za izlaske od kada ste majka?
- Da. Mnogo brže od očekivanog.

Spadate li u žene koje vole da provode vreme pred ogledalom?
- Ne, uopšte nisam taj tip. Kad sam bila mlađa, satima sam mogla da se šminkam ili pravim različite frizure. Danas mi je to gubljenje vremena.

Volite li da posećujete događaje koji zahtevaju glamurozan izgled?

- Ne baš. Volim da u svakom trenutku lepo izgledam, i kad idem na posao i kad izlazim. Nije mi važan glamur. Bavim se takvim poslom da sam svako veče na sceni u nekoj vrsti glamura. To malo dosadi, pa sam željna prirodnog izgleda i prirodne lepote.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!