Iva Smiljanić i Danijela Buzurović: Koleginice na istom zadatku

Iva Smiljanić i Danijela Buzurović: Koleginice na istom zadatku

Autor: | 14/08/2015

0


Šarmantne voditeljke Danijela Buzurović i Iva Smiljanić radnim danima donose ekskluzivne vesti iz šou-biznisa, a kada se kamere ugase, vraćaju se svojim svakodnevnim ritualima i uživanju sa voljenima. Sa suprugom Stefanom i njihovim dvadesetdvomesečnim mezimcem Nestorom, šarmantna dama sa malih ekrana i "bingo" devojka Danijela vodi miran porodični život u koji sa pravom merom tka glamur i raskoš, kao i skromnost i odmerenost. Njena mlađa koleginica Iva, televizijska zvezda i ambiciozna studentkinja master studija na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, sa verenikom Petrom Gajićem uživa u zajedničkom domu, dok polako privode kraj pripreme pred svadbeno veselje koje su zakazali za septembar. Tokom letnje pauze od televizijskih obaveza plavokose lepotice pozirale su pred objektivom magazina "Hello!" i u razgovoru razotkrile svoje modne principe, ali i detalje iz intime.

Kako biste opisali svoj stil?
Danijela: Lepota je u jednostavnosti.
Iva: Jednostavan, nenametljiv, možda pomalo dosadan, sve dok ne vidite cipele. Volim neobične cipele i jednostavne komade garderobe.

Koja je vaša dobitna odevna kombinacija?

Iva: Kombinezon sa otvorenim leđima i visokim strukom. Zimi dodajem sako, a oduzimam sandale. Obožavam odela koja smatram veoma elegantnim.
Danijela: U vrelim letnjim danima to je lepršava haljina. Druga opcija su lanene pantalone i košulja.

Šta pamtite kao svoj najveći modni promašaj?
Danijela: Kada je moda u pitanju, uvek igram na sigurnu kartu, ali ipak kada pogledam svoje odevne kombinacije iz osnovne škole, neke stvari mi nisu jasne. Mada, takva je bila moda. Sećam se da smo nosili "509" ili "501 levis" farmerke i "T-shirt" majice koje su nam evidentno bile veće za broj ili dva.
Iva: Mislim da sam najveće modne promašaje pravila u pubertetu. Obožavala sam da se šminkam i često sam preterivala. Kada se tome doda neki komad garderobe koji više priliči noćnom izlasku, promašaj je zagarantovan. Moja sreća je što sam kao devojčica upoznala naše najbolje stiliste od kojih sam učila i još učim.

Imate li neke lične modne zapovesti?
Iva: Ne, samo volim da se osećam prijatno u onome što nosim. Gotovo nikada me nećete videti da nosim duboko dekoltiranu majicu i prekratku suknju. To nisam ja.
Danijela: Imam - nema te mode zbog koje bih nosila nešto neudobno.

Koliko se vaš stajling pred kamerama podudara sa onim što nosite privatno?

Danijela: Stilisti me poznaju, pa se trude da pronađu stvari koje bi odgovarale mom ukusu, ali često nosim i nešto što privatno ne bih obukla. To ne znači da je u pitanju loša odevna kombinacija, već da je možda atraktivnija ili ekstravagantnija od onoga što bih nosila van televizije.
Iva: Skoro nikako. Volim štikle i haljine, ali one u mom garderoberu mnogo su jednostavnije od onih koje nosim u studiju.

Kako se vašem emotivnom partneru dopadaju vaše modne odluke i da li tražite njegovo mišjenje?
Danijela: Stefanovo mišljenje mi je veoma važno i u principu se slažemo oko toga šta je lepo, a šta ne.
Iva: To morate da pitate Petra. Nikada se ne dogovaramo šta ćemo da obučemo i da li ćemo se uskladiti. On mora da poštuje strog dreskod na poslu, dok za mene nema posebnih pravila.

Volite li zajedničke odlaske u šoping ili taj deo radije obavljate sami?
Iva: Svugde uživam u njegovom društvu, ali retko zajedno odlazimo u kupovinu, osim ako nije Nova godina. Volim da idem u šoping sama ili sa sestrama. One su mi "strašni sud".
Danijela: Ja ne volim da idem u šoping, a i kada odem, kupim jednu stvar. Recimo, celu trudnoću sam iznela u stvarima koje sam već imala u ormanu, ništa nisam kupila. Zaista sam veoma skromna kada je oblačenje u pitanju. Zato je mene moj muž pre nekoliko nedelja odveo u tržni centar i "naterao me" da probam trideset različitih haljina, bluza i suknji koje mi je on doneo, jer sam ja ponovo bila skromna. Naravo, ja sam za svaku stvar imala razlog zašto nema potrebe da je kupimo, ali on je bio uporan i kući smo se vratili sa kesama, onako kako se svaka "normalna" žena vraća iz kupovine.

Dopušta li vam partner da birate stvari za njega ili je tvrdoglav po tom pitanju?

Iva: Poznajem dobro njegov ukus, a on ne odbija poklone.
Danijela: Stefan ima svoj stil kome je veran. Pita me za savete i često ih prihvata.

Danijela, u kojim porodičnim aktivnostima sa najbližima najviše uživate?
Danijela: Uživamo u svemu što radimo od jutra do mraka, a činjenica da to radimo zajedno je ono što je najlepše.

Umete li sinu Nestoru da kažete "ne"?
Danijela: Naravno. Kada se približi štekeru, kad pokušava da se popne tamo gde ne treba i u sličnim situacijama. Još je mali za ono veće "ne", ali biće i toga, naravno.

Vodite li računa da njegove odevne kombinacije budu trendi i da li preterujete u kupovini stvari za sina?

Danijela: Svako dete je lepo kada je uredno i čisto. Naravno da pažljivo biramo kombinacije i uklapamo boje, ali je najvažnije da mu odeća bude udobna.

Vreme je odmora. Kako ćete provesti dane odsustva sa posla?
Danijela: Prvo idemo na Goliju, u selo Devići, da se nadišemo svežeg vazduha, jedemo maline i šetamo se pored reke, a onda ćemo da odemo na more. Još ne znamo gde ćemo, imamo nekoliko opcija.

Iva, vi i vaš verenik nedavno ste se vratili sa odmora. Gde ste putovali i kakve utiske nosite?
Iva:
Krajem maja bilo smo na kratkom odmoru na Sitoniji. Pravo uživanje nas čeka u septembru.

Da li ste već odabrali venčanicu i da li je to haljina o kakvoj ste maštali?

Iva: Da. Ta priča je zaista čarobna, kako i glasi ime prodavnice u kojoj smo se moja savršena haljina i ja pronašle. Bila sam na radnom zadatku sa kolegom i samo sam je ugledala. Vlasnica salona i dizajnerka haljine Vesna Omčikus naterala me je da je probam. Haljina je unikatna, potpuno me je oduševila. Oduvek sam bila očarana poznatim brendovima venčanica "Pronovias, Magie Sotero" i drugim, a sada mi posebno laska što ću nositi haljinu koju niko drugi nije.

Da li vas je Petar video u njoj i jeste li sujeverni po tom pitanju?
Iva:
Nije i moram da priznam da jesam. Svi su videli, doduše samo sliku, ali on nije. Mislim da će to biti iznenađenje za sve.

Udovoljavaju li vam partneri u svakoj želji?
Iva: Želje su nam zajedničke, pa i ona najveća. Nadam se da ćemo je jedno drugome ispuniti.
Danijela: Ljubav ispunjava sve želje. Trudimo se da jedno drugom ugodimo.

Utiče li to što oboje radite na istoj televiziji na vaš odnos i na koji način?
Danijela: Utiče samo u tom smislu da kada jedno priča o poslu, drugo zapravo zanima priča.
Iva: Petar je novinar po vokaciji, ja nisam, samo sam novinar sa diplomom bankara. Razumemo se odlično i nema nesuglasica kada je reč o radnim obavezama i radnom vremenu. Normalno je da se problemi i uspesi sa posla prenose na privatni život, ali kao i u svakoj drugoj profesiji. Ne srećemo se na poslu, što je olakšavajuća okolnost. S druge strane, većina prijatelja nam je iz poslovnog okruženja.

Da li je bavljenje istim poslom prednost ili to ipak ima neke mane?
Iva: Prednosti uvek nadjačavaju mane. Nadam se da će tako uvek i biti. Činjenica je da loš dan na poslu ne možemo jedno od drugog da sakrijemo.
Danijela: Kod nas je to prednost u svakom smislu, ali televizija je specifično mesto. Da radimo zajedno u kancelariji, verovatno ne bi bilo dobro.

Kada vam je partner poslednji put priredio iznenađenje i kojim povodom?
Danijela: Za našu drugu godišnjicu crkvenog braka, u maju. Priredio mi je romantično veče kao na filmu, a da ništa nisam slutila.
Iva: U našem životu nema iznenađenja poput klišea iz holivudskih filmova. Oboje smatramo da život čine sitnice. Svakodnevna pažnja i ljubav nešto je najlepše čime neko može da te daruje.

Iva, poslednjeg dana jula proslavićete dvadeset šesti rođendan. Planirate li da organizujete posebno slavlje, s obzirom na to da uskoro stajete na "ludi kamen"?
Iva: Ne. Retko sam slavila rođendane s obzirom na to da sam i sama tada na moru. Ne planiram nikakvu proslavu, ne volim rođendane.

Danijela, u avgustu vaš suprug slavi trideseti rođendan. Da li se u porodičnom domu Buzurovića planira veliko slavlje tim povodom?
Danijela: Naravno, planiramo veliku žurku.

Šta vas ovih dana čini posebno srećnom, a čemu se s nestrpljenjem radujete?
Danijela: Srećnom me čini Nestor kada izgovara nove reči i kada uči nove stvari. Sve troje s nestrpljenjem čekamo da krenemo na put.
Iva: Iskreno, malo me boli glava jer nisam znala da je teško organizovati venčanje čak i za stotinak ljudi. Raduje me što ne moram više da učim, jer je raspust na master studijama. U ovom trenutku s nestrpljenjem očekujem da se Petar vrati sa posla i da idemo na sladoled.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević