Mračna strana glamura: Maneken pozirao za "Vog", ali je spavao na ulici

Mračna strana glamura: Maneken pozirao za "Vog", ali je spavao na ulici

Autor: | 01/08/2015

0

Sa poslom u modnoj industriji obično se povezuju glamur, lude žurke, skupocena garderoba i raskošan život u svetskim metropolama, ali 56-godišnji Mark Rej dokaz je da to nije uvek slučaj.

Ovaj maneken, glumac i fotograf živeo je u Njujorku i redovno je prisustvovao Nedeljama mode, a u isto vreme bio je beskućnik.

Kako je ispričao medijima, šest godina noći je provodio u vreći za spavanje na vrhu jedne zgrade na Menhetnu, i za to vreme sarađivao sa nekim od najvećih imena mode i pojavljivao se u filmovima i serijama.

Da ste ga sreli, teško da biste mogli da pretpostavie da je beskućnik. Zapravo, samo njegovi najbliži prijatelji znali su istinu. Uvek je izgledao uredno i sređeno i vodio je računa o svom izgledu.

Kada je ostao bez doma, već je imao dugu karijeru kao model i modni fotograf, pošto je time počeo da se bavi nakon što je završio koledž. U svojim dvadesetim živeo je u zajedničkim stanovima sa manekenkama u Milanu, Parizu i Madridu, i šetao je modnim pistama za kuće kao što su Versaće, Moskino i Misoni.Tada je zarađivao samo oko 10 hiljada dolara godišnje. Na primer, za pojavljivanje u francuskom "Vogu" plaćeno mu je samo 60 dolara. Ipak, kaže da mu je to bilo dovoljno za život. Usput je zarađivao i kao glumac, pa se tako pojavljivao i u prvoj sezoni serije "Seks i grad".

Tada je živeo kao podstanar u garsonjeri u Njujorku, ali je morao da se iseli zbog rušenja zgrade.

Prvi put je noć proveo na ulici na Francuskoj rivijeri. Planirao je da zaradi fotografišući bogate ljude na odmoru, ali nije mogao da zaradi dovoljno da plati hotel. Kada se vratio kući, nije mogao da prišuti visoke kirije, pa se ušunjao na krov petospratnice u Ist Vilidžu, u kojoj je živeo njegov prijatelj. Zaštitio se ciradom i tu je proveo noć.

- Nisam mislio da ću provesti narednih šest godina spavajući tu, ali to se na kraju desilo. Za divno čudo, niko nije primetio da sam tu, pa čak ni moj prijatelj koji je živeo u zgradi. Pazio sam da ne naletim na njega na stepenicama, kao i na druge stanare - ispričao je on.

Za to vreme, nastavio je da radi. Bio je fotograf na Nedelji mode, i pojavio se u seriji "Dobra žena" i filmu "Ljudi u crnom 3", kao u u reklami za Šanel koju je režirao Martin Skorseze.

Kako bi se pripremao za posao, koristio je javne toalete u kojima se oblačio, brijao i prao zube. Redovno je odlazio u teretanu u kojoj se tuširao, i gde je čuvao odela i peglu. Imao je i mobilni telefon, zdravstveno osiguranje.

Mnogima takav način života deluje nepodnošljivo, ali Marku to nije smetalo. Kaže da je imao prelep pogled na Menhetn, a ponekad bi ga prijatelji pozvali da provede noć kod njih kada su vremenske prilike bile loše.

Godina 2010. za njega je bila presudna, jer se tada ponovo povezao sa starim prijateljem, rediteljem Tomasom Virtensonom. Poverio mu se da je beskućnik, pa su odlučili da snime dokumentarac o njegovom iskustvu. Premijera filma, koji nosi naziv "Homme Less" biče 7. avgusta u Njujorku.

Komentari (0)

Loading
, Foto:printscreen hellomagazin

Najnovije vesti