Još uvek može da se hvali mišićima: Arnold Švarceneger proslavio 68. rođendan

Još uvek može da se hvali mišićima: Arnold Švarceneger proslavio 68. rođendan

Autor: | 01/08/2015

0

Bio je maneken, producent, reditelj, biznismen, investitor, pisac, profesionalni bodibilder i političar. Ipak, Arnolda Švarcenegera svi uglavnom znamo kao glumca i zvezdu akcionih filmova.

Njegovu bogatu karijeru teško je sažeti u nekoliko rečenica. Na holivudski scenu probio se čuvenim filmom "Konan Varvarin" iz 1982, a potom i legendarnim "Terminatorom". Pamte se i njegove uloge u ostvarenjim "Komando", "Predator", "Totalni opoziv", "Policajac iz vrtića"... Godine 2003. kao republikanac izabran je za guvernera Kalifornije, i odslužio je dva mandata.


Njegov privatni život bio je jednako buran. Godine 1977. upoznao je novinarku Mariju Šriver, inače nećaku pokojnog američkog predsednika Džona F. Kenedija. Devet godina kasnije venčali su se, a u braku su dobili četvoro dece.

Razvod je usledio 25 godina kasnije, a mediji su otkrili da je Švarceneger više od 14 godina pre toga dobio vanbračnog sina sa jednom od sobarica koja je radila u njihovom domu. Švarceneger je tada izjavio da je prošlo osam godina pre nego što je saznao da je on otac deteta, kojeg sada izdržava.


Kasnije je i glumica Brižit Nilsen ispričala da je imala aferu sa glumcem dok je bio u vezi sa Marijom.

I pored svih skandala koji su ga okruživali, njegova karijera i dalje uspešno traje, i uživa poštovanje i ljubav miliona fanova iz celog sveta. Njegove filmske replike postale su deo svakodnevnog govora, ali nije na odmet da se podsetimo nekih od najupečatljivijih.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Splash News hellomagazin

Pročitajte još