Željko Vasić: Porodični odmor na Tasosu

Željko Vasić: Porodični odmor na Tasosu

Autor: | 28/07/2015

0

Okrepljujuću pauzu od promotivnih aktivnosti na novom albumu "Nema dalje" kantautor Željko Vasić nedavno je napravio na grčkom ostrvu Tasos. Desetodnevno uživanje sa suprugom Ivanom i njihovom decom Andrejom i Lenkom proteklo je u odličnom raspoloženju, a destinaciju je i ovoga puta odabrala Željkova lepša polovina.

- Ja se kao uvek ne pitam ništa o tome. Supruga voli da gleda ponude preko interneta i samo me obavesti kada vidi neku zanimljivu destinaciju. Ja se, naravno, složim. Ove godine izbor je pao na Tasos - počinje priču za "Hello!" Željko, koji je prvi put boravio na ovoj mediteranskoj lokaciji, istražujući svaki njen kutak.

- Obišli smo ostrvo i svaki dan smo provodili na drugoj plaži. Nekada nam se na jednom mestu dovoljno dopalo da ceo dan ostanemo tamo, ali se dešavalo i da brzo promenimo mesto. Ali lepo je obići svaki deo ovog inspirativnog ostrva - govori pop pevač, dodajući da je ova mediteranska oaza ostavila lep utisak na čitavu porodicu.

- Na Tasosu postoji i ruralni deo, u kome se nalazi i selo Panagija, poznato po dobroj jagnjetini i jaretini. Nema potrebe da dodajem da smo tamo bili česti gosti - kroz osmeh priča Vasić.

Putovanje su obeležile i brojne zgode i nezgode, između ostalog i peh sa kolima, koji se, na sreću, završio povoljnije nego što se zabrinuti suprug i otac pribojavao. Među najjačim utiscima nalazi se i jedan Andrejov postupak, koji je tokom jednog ručka na plaži nasmejao ostatak porodice.

- Kada sam jednom prilikom prokomentarisao da parče hleba tamo košta pedeset centi, iznenađeno je rekao: “Jesu li oni normalni, toliko košta kilogram hleba u Srbiji!” Bio je mnogo sladak kada je to izgovorio. Mi smo se nasmejali, a on je uporno odbijao da uzme hleb, čak je i sestru nagovarao da ga ne jede.

Odmor sa porodicom veoma je prijao muzičaru, koji se na odmoru potpuno posvetio supruzi, ali i mališanima, sa kojima zbog obaveza ne provodi onoliko vremena koliko bi želeo.

- Prijalo mi je vreme koje sam proveo sa klincima. Baš nam nedostaje da smo zajedno. Trebalo mi je nekoliko dana da se “isključim”, ali onda neko vreme nisam znao kako da se ponašam u toj varijanti, pa to izgleda pomalo čudno i meni, a i mojoj porodici. Čudno je kada nemaš obaveze, bar meni - iskren je tridesetpetogodišnjak, koji je posebno uživao u muškim aktivnostima sa sinom.

- Andreja je hteo da ga vozim na vodenom skuteru, ali je to, nažalost, bilo zabranjeno za decu, tako da sam "vrteo” pedalinu.

Iako deca zahtevaju punu pažnju roditelja, pevač je našao vremena i za solo aktivnosti.

- Obožavam da spavam na plaži i da čitam knjigu. Imao sam malo vremena za to, ali uspeo sam da pročitam bar jednu knjigu, “Anđeo atentata” od Basare. Sjajan pisac i topla preporuka za knjigu. Bio sam na odmoru da se umorim, mislim da mi je takav odmor bio neophodan. Mene klinci pune pozitivnom energijom, ljubavlju i čistotom. Bolji odmor mi nije potreban.

Zbog prirode posla kojim se bavi, putovanja su prilika da sa decom stvori nove uspomene i trenutke koje će ih učvrstiti kao porodicu.

- Propušteni trenuci ne mogu da se nadoknade, ali se trudim da učvrstim vezu sa njima. Na odmoru je sve vreme sveta rezervisano samo za nas - emotivno zaključuje pevač. Posle porodične idile na Tasosu, Željko nastavlja sa koncertima i promocijom poslednjeg spota za pesmu “Kada spavaš”, za koju je u junu snimao spot na Kipru.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Privatna arhiva / Hello!
Tagovi: Željko Vasić

Najnovije vesti