Lisnate kiflice sa sirom

Lisnate kiflice sa sirom

19/07/2015

0

Sastojci:

1 kg mekog brašna tipa 400
3 jajeta + 1 jaje za premazivanje
5 dl mleka
1 svež kvasac
250 g margarina
500 g mladog sira
1 kašičica šećera, kim, so

Priprema:

1. U manjoj posudi sjediniti 2 dl mlakog mleka, šećer, kašičicu brašna i svež kvasac. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, žumanca, preostalo mleko i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Na kraju u testo dodati sneg od belanaca i polako premesiti (po potrebi dodati malo brašna ). Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo istanjiti oklagijom i po njemu narendati margarin. Zatim ga urolovati i ostaviti 15 min. da miruje.
5. Testo podeliti na manje jufke. Jufke istanjiti oklagijom i podeliti na trouglove.
6. Na svaki trougao staviti malo izmrvljenog mladog sira i oblikovati kuflice.
7. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati kiflice, premazati ih umućenim jajetom i posuti kimom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

SAVET PLUS:
Oblikovane kiflice možete ostaviti u tepsiji još malo da nadođu pre pečenja.

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti