Četiri brza anti-ejdž trika koji skidaju godine s lica

Četiri brza anti-ejdž trika koji skidaju godine s lica

Autor: | 19/07/2015

0


Bez plastične hirurgije, bore i znakove starenja je teško potpuno ukloniti. Pravilna nega i ishrana učiniće čuda za kožu na duge staze. Ipak, šta uraditi kada želimo da izgledamo mlađe u kratkom roku?
Za ove trikove potrebno vam je samo 5 do 10 minuta.

1. Smanjite doživljaj s puderom
Kako starimo tako bi trebalo da se koristi i manje pudera. Puder naglašava sve nesavršenosti na koži i bore čini zaista upečatljivim, pa zato umesto pudera nanesite dobru BB kremu a na masna područija dodate malo transparentnog pudera u prahu.

2. Doterajte područije oko očiju

Želite li da izgledate mlađe - pobrini se za područije oko očiju. Tu su bore najvidljivije, no zbog toga ne treba da očajavate. Naime, borice oko očiju često nastaju zbog dehidracije kože pa je realno očekivati kako će nakon mazanja hidratantnim i hranjivim kremama sa tog područja nestati čak pola borica.
Hidratantna krema koju nanosite ne mora da bude skupa, važno je samo da je redovino stavljate. Takođe, na područije oko očiju nemojte da nanosite puder, dok korektor za podočnjake treba da bude kremast, a na deo iznad jagodica uvek stavite malo highlightera, i tu i tamo počastite ovo područije hranjivom maskom.

3. Podignite kosu u visoki rep
Ovaj jednostavan trik uvek pali. Želite li da izgledate mlađe, jednostavno podignite kosu u punđu ili visoki rep. To će zategnuti kožu i "otvoriti" lice.

4. Poigrajte se highlighterom
Kada ga pravilno koristite, highlighter postaje dobar prijatelj. Uvek ga nanosite ispod obrva, u sredini luka, na područije iznad jagodica, na sredinu čela, te na samu kost nosa. Oprez - važno je dobro ga izblendirati kako bi izgledao prirodno!

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock hellomagazin
Tagovi: lepota šminka