Modni saveti Boška Jakovljevića: Najveća je greška imati strah od toga šta će drugi reći

Modni saveti Boška Jakovljevića: Najveća je greška imati strah od toga šta će drugi reći

Autor: | 15/07/2015

0

Popularni voditelj godinama je zaštitni znak mnogih emisija koje su usijavale piplmetre, a njegovi modni saveti zlata vrede svima koji su u nedoumici u vezi sa izborom garderobe...

Najskuplji komad garderobe koji posedujete?

Onaj koji sam kupio a nikada nisam obukao. Svi ostali bili su jeftini ako sam uživao noseći ih. Trošim u skladu sa mogućnostima, a da na računu imam koju nulu više, verovatno bi i moji prohtevi, u skladu sa navikama, bili veći.

Šta vas inspiriše dok kreirate?

Potreba i želja, putovanja i ljudi... Takođe, neka lepa muzika ili film mogu biti veoma inspirativni.

Treba li trendove slepo pratiti?

Ukoliko vam finansije dozvoljavaju da slepo pratite sve što se pojavi u prodavnicama vodećih dizajnera, zašto da ne. Ipak, bilo bi lepo da znate ko ste, gde živite i čime se bavite, pa ćete samim tim svaki trend svesti na sopstvenu meru.

Odbijaju li vas osobe koja nema stila?

Ono što tražim od sebe ne mogu da ne primetim i kod drugih. To uglavnom važi za „prvi pogled“, ali istina je i to da neke druge vrline u tom slučaju moraju biti vanserijske, kako bi poništile nedostatak ukusa.

Kada ste shvatili da je moda postala deo vašeg interesovanja?

Kada sam pre mnogo godina počeo da biram šta ću obući, a onda i da primećujem kako su drugi obučeni. Tu je i period modelinga, kada mi je to postao posao, i na kraju, kada sam rešio da dizajniram.

Boškovi TOP saveti

1. Nosi i pusti druge da nose. Moda je igra u kojoj je teško odlučiti šta je promašaj, a šta ne. Možda je najveća greška imati strah od toga šta će drugi reći.

2. Ne sudi drugima, pravila su relativna. Ono što je trend kod nas, ne mora biti i na drugom kraju sveta. Osim toga, moda bi trebalo i da nas zabavi, i ukoliko je tako, onda je ono što nosimo ispravno bez obzira na to šta drugi misle.

3. Manje je više. Pogotovo ukoliko znaš da prikriješ mane, a istakneš kvalitete. Ovog pravila bi svi trebalo da se pridržavaju.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Bojan Stanić

Pročitajte još

Najnovije vesti