Igor Lazić: Letnja avantura u vrelom Tunisu

Igor Lazić: Letnja avantura u vrelom Tunisu

Autor: | 11/07/2015

0

Kada se pre nekoliko dana vratio pun lepih utisaka sa odmora u Tunisu, Igor Lazić nije ni slutio da je dok je boravio u gradu Sus u toj afričkoj državi mogao da bude izložen opasnosti od terorističkog napada, koji se u tom gradu dogodio ubrzo po njegovom odlasku.
- Na odmor sam pošao ne pomišljajući da mi tamo preti opasnost od bilo kakvih nemira i nesigurnosti. U šoku sam. Napad se dogodio u hotelu pored onoga u kojem sam ja odseo - sa nevericom i zaprepašćenjem prokomentarisao je muzičar koji je na put u severnu Afriku otišao bez njegove verenice Suzane Pažin koja je propustila ovu nesvakidašnju avanturu.
- Ona je zbog posla ostala u Beogradu, ali biće prilike za zajednički odmor. Dodatnu čar afričkoj avanturi dalo je i to što je rođenom Kotoraninu ovo bilo prvo letovanje van Jadranske obale, na kojoj je čitavog života dočekivao i ispraćao leto.
- Ja sam čovek koji nikada ne ide na letovanje, ne privlače me letnja putovanja u druge zemlje kada imam more ispred svoje kuće i najlepši zaliv i svoju barku.

Tokom pet dana boravka u Tunisu četrdesetčetvorogodišnji muzičar potrudio se da obiđe mnoge znamenitosti, a poseban utisak na njega je ostavio obilazak grada El Džeme.
- U tom gradu nalazi se Arena, vrhunsko zdanje treće po veličini te vrste u svetu. Bio je pravi doživljaj posetiti tu građevinu i naći se na istom mestu gde su nekada bili gladijatori. To je zaista fascinantno.

Pored upoznavanja kulturne baštine Tunisa, Igor je uživao i u morskim čarima i sunčanju na obali, pažljivo upoređujući prednosti i mane u odnosu na njemu najdražu crnogorsku obalu.
- More je potpuno drugačije od Jadranskog. Mogu ga donekle uporediti sa Adom Bojanom, mada je ona čistija od severa Afrike, ali ni Sredozemlje nije loše. S obzirom na to da je sada period cvetanja mora, na obali je bilo dosta trave, što je meni poslužilo da se zabavim pravljenjem perike, što sam ovekovečio fotoaparatom. Žao mi je što tamo nisam mogao da gledam zalaske sunca na horizontu, pošto tamo sunce zalazi iza hotela.

Posle dugih šetnji i plivanja u moru, poznati hedonista opuštao se u luksuznom hotelu sa pet zvezdica, koji je u potpunosti zadovoljio njegove potrebe.
- Smeštaj je zaista vrhunski. Ogromni bazeni i izuzetno komforne sobe sa pogledom na more. Hrana je takođe odlična, a kuvari i u dvanaest sati noću kuvaju sve što poželite. Usluga je besprekorna. Takav odmor je idealna prilika da se čovek opusti i “otkači” od svega - zadovoljno priča Lazić, koji je u Tunisu usavršio umeće cenkanja sa lokalnim trgovcima.
- Stalno su hteli da me prevare i naplate nešto deset puta skuplje, ali sam im ja uglavnom govorio: “Nisam vam ja engleski turista” - kroz smeh prepričava reper koji se potrudio da svoju lepšu polovinu obraduje lepim poklonima.


- Doneo sam joj haljinu za plažu, onu koje nose žene u Tunisu. Pošto je tamo koža jeftina, uzeo sam joj „rimljanke“ i neke njihove tradicionalne sandale idealne za letnje temperature. Kupovao sam i njihove začine, a pošto je Tunis poznat po maslinama, imaju dosta suvenira napravljenih od maslinovog drveta, pa sam i to doneo za drage ljude - zadovoljno završava poznati muzičar.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!

Pročitajte još

Najnovije vesti