Jovana Švonja: Uz supruga i kćerku sam od buntovnice postala prava porodična žena

Jovana Švonja: Uz supruga i kćerku sam od buntovnice postala prava porodična žena

Autor: | 10/07/2015

0


Bivša manekenka Jovana Švonja, odnedavno Đorđević, široj javnosti postala je poznata posle uloge u spotu Saše Kovačevića "Kako posle nas", a posle toga i zbog nezgode koja joj se dogodila kada je upala u vrelu vodu i dobila ozbiljne opekotine na telu. Bivša "buntovnica bez razloga" otkako se prošle jeseni udala za fudbalera Filipa Đorđevića, a na proleće postala majka kćerke Noel, tvrdi da se potpuno promenila i da je njen život dobio novi kvalitet.
- Moj život drastično se promenio otkako sam postala supruga, a pogotovo onog trenutka kada sam postala majka. Nema više ni traga od one "buntovnice bez razloga", kako su znali da me opisuju u mojim tinejdžerskim danima. Moje dete i suprug probudili su u meni neke osobine koje ranije nisam znala da posedujem, a koje mi izuzetno prijaju. Roditeljstvo je mene i supruga bespovratno zbližilo, naš odnos je kvalitetniji otkako sam na svet donela našeg malog anđela. Trudim se da uvek imam vremena za njega i njegove zahteve i za sada uspešno usklađujem obaveze prema detetu i vremenu koje posvećujem mužu - kaže Jovana, koja tvrdi da uživa u svakodnevici kakvu vode sve majke koje imaju bebu od dva i po meseca.
- Da budem iskrena, moja svakodnevica nije ništa zanimljivija od većine ljudi, sa izuzetkom vremena koje provodim sa detetom. Sve ostalo je poprilično dosadno. Noel je zahtevna kada je reč opažnji koju joj posvećujemo, navikla je da je stalno nosimo i razgovaramo sa njom, pa nema mirovanja. Vreme za sebe dobila sam onog trenutka kada sam prestala da je dojim, pa uvek mogu da odvojim nekoliko sati dnevno kada je pričuva neka od baka, na čemu sam im neizmerno zahvalna. Pristalica sam toga da bi svaka majka koja sebi može da priušti pomoć oko deteta bilo koje vrste trebalo da odvoji vreme za sebe jer nekoliko sati dnevno mnogo znači, kako meni tako i bebi kojoj se tada vraćam sveža i odmorna, a ne izmorena i neraspoložena.


Lepa brineta tvrdi da ima suprugovu nesebičnu pomoć i podršku u svim poslovima oko njihove kćerke i da se oboje podjednako dobro snalaze u kupanju bebe ili menjanju pelena.
- Na moju veliku radost, Filip je oberučke prihvatio sve poslove oko deteta i sa radošću ih obavlja, a ja obožavam da ga gledam kako se trudi da sve obavi savršeno. Trudimo se i da ne zapostavimo jedno drugo. Smatram da žena ne sme zbog deteta da zapostavi muža, kao ni on nju. Prioritet je svakako dete, ali suprug to ne bi trebalo mnogo da oseti. Isto važi i za ženu - objašnjava atraktivna lepotica i objašnjava zašto su za svoju mezimicu odabrali ime Noel, što na francuskom znači Božić.
- Suprug i ja smo odabrali imena u ranoj fazi moje trudnoće, dok nismo bili sigurni da li ćemo dobiti dečaka ili devojčicu. Kada smo saznali pol, odluka je bila jasna. Noel na francuskom znači Božić, a ta reč nema za nas posebnu simboliku. Jednostavno nam se ime dopalo, jer je kratko i zvučno.


Poznata manekenka za kratko vreme uspela je da povrati devojačku kilažu, a sada razmišlja i o povratku poslu, kojim se ne bavi već tri godine, od nezgode sa vrelom vodom koja joj se dogodila.
- Trudila sam se da se u trudnoći ne ugojim previše. Samim tim što nisam dobila veliki višak kilograma, lako sam sve skinula posle porođaja. Uglavnom vodim računa o tome šta jedem, a to su najčešće crveno meso, riba, povrće i voće. Takođe, trudim se da pijem što više vode, pogotovo u letnjem periodu. Kada su u pitanju treninzi, spadam u žene koje kampanjski treniraju po mesec ili dva, pa posle toga prave pauzu. Za sada još ne smem da vežbam, jer sam se skoro porodila - objašnjava gospođa Đorđević. Ne radim nešto više od tri godine, tačnije od nesreće koju sam imala. Planiram da se što pre vratim modelingu, ali mi je porodica prioritet i sve što budem radila biće u dogovoru sa suprugom, jer mi je njegova podrška u svemu što radim veoma bitna.
Lepa manekenka i uspešni fudbaler nedavno su se prvi put odvojili od kćerke i otišli na letovanje na Ibicu, kada su imali priliku da se posvete jedno drugome i da uživaju u svojoj ljubavi.
- Odmor u Španiji nam je oboma veoma prijao iako smo jedva čekali da se vratimo jer nam je Noel mnogo nedostajala. Iako smo uživali i proveli se zaista lepo, nije bilo trenutka da nisam pomislila na nju i da me nije grizla savest što sam je ostavila. S druge strane, drago mi je što sam se odlučila na taj korak jer smatram da dete treba učiti da će ponekad provesti vreme odvojeno od mame i tate. Dok sam bila dete, i ja sam provodila dosta vremena sa bakom, dekom, tetkama, strinama i danas sam na tome zahvalna roditeljima - zaključuje Jovana.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još