Majkl Daglas i Ketrin Zita Džouns: Porodični odlazak na premijeru

Majkl Daglas i Ketrin Zita Džouns: Porodični odlazak na premijeru

Autor: | 08/07/2015

0

Samo dva dana nakon smrti majke Dajane, glumac Majkl Daglas otputovao je na premijeru filma "Ant-Man" u London. Proslavljenom sedamdesetogodišnjaku podršku na crvenom tepihu pružili su članovi porodice - supruga Ketrin Zita Džouns i deca.
Petnaestogodišnji Dilan i tri godine mlađa Keris sve češće se pridružuju ocu prilikom javnih nastupa, kao što je to bilo nedavno u Jerusalimu kada je primio posebnu nagradu "Genesis" vrednu milion dolara. Sin Kirka Daglasa priznanje je dobio za veliki profesionalni uspeh, kao i podsticaj i inspiraciju koju svojim primerom daje ostalim pripadnicima jevrejske zajednice. Ovakvim činom glumački par javnosti šalje poruku da su posle svih izazova sa kojima se porodica suočila sada jači nego ikada i da su sve nedaće uspešno prebrodili.

Kada je junaku filma "Fatalna privlačnost" pre četiri godine dijagnostikovan rak grla, u isto vreme njegova supruga se borila sa bipolarnim poremećajem čije su posledice nekontrolisane promene u ponašanju i teskobe praćene depresijom. Niko nije verovao da će se bračni par izboriti sa nevoljama koje su ih snašle. Slavni "oskarovac" izdržao je u dugoj borbi sa karcinomom, dok je njegova supruga često boravila u brojnim zdravstvenim ustanovama. Oboje su smatrali da je tako bolje kako deca ne bi patila zbog njenih promena raspoloženja. To je bio težak period za celu porodicu, budući da je i pritisak javnosti bio veliki zbog svih problema koji su ih snašli.

Početkom 2013. par je popustio pod prevelikim pritiskom i oboje su najavili razvod i rastali se.

Posle kratke rastave bračnom paru se zdravstveno stanje drastično poboljšalo, a jedan od najpoznatijih američkih glumaca javno je priznao kako se izlečio od karcinoma.
- Otkako sam preboleo rak grla i pobedio opaku bolest, na život gledam potpuno drugačije. Radujem se poslu, svim obavezama koje sam ranije često doživljavao kao gnjavažu ili zamor - rekao je Daglas, koji je prigrlio svoje jevrejske korene, te je veoma ponosan na nagradu koja mu je nedavno dodeljena.

Sin slavnog Kirka Daglasa i Dajane Lav Dil Jevrejin je po babi i dedi sa očeve strane, koji su iz Belorusije prebegli u Ameriku. Pravo ime njegovog oca Kirka je Išur Danilovič.
Novčanu nagradu od milion dolara, koliko je dobio od fondacije "Genesis" u Jerusalimu, Majkl Daglas planira da uloži u akciju podizanja svesti o različitosti i sadržaju jevrejskih manjina u svetu, kao i da pokuša da pronađe inovativne načine da reši njihove aktuelne probleme u američkoj zajednici.

Autor: Hellomagazin.rs

Foto: Guliver / Splash

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti