Dragan Stojković Piksi: Došlo je vreme da se maksimalno posvetim porodici

Dragan Stojković Piksi: Došlo je vreme da se maksimalno posvetim porodici

Autor: | 05/07/2015

0

Peta „Zvezdina“ zvezda, proslavljeni fudbaler i izuzetni trener Dragan Stojković Piksi oduvek je u svojoj karijeri pomerao granice i doživljavao velike uspehe. Poslednji u nizu je carsko odlikovanje koje je dobio od Japana, „Orden reda Izlazećeg sunca“ za izuzetan doprinos u unapređenju prijateljskih odnosa sa ovom zemljom. Piksi je prvi Srbin koji je dobio ovo značajno priznanje koje će mu biti uručeno u Beogradu. Sportista koji je u karijeri igrao u ovoj azijskoj zemlji, a posle toga doživeo i nezapamćeni uspeh kao trener kluba „Nagoja“, ovim povodom došao je u Srbiju u društvu čitave porodice. U iskrenom razgovoru za „Hello!“ otkrio nam je kako izgleda njegov život od kada se posvetio isključivo supruzi Snežani i deci Andrei, Anji i Marku.
- Ovog leta provešćemo više od mesec dana u Beogradu št,o uvek svima prija jer nema ničeg lepšeg nego kada se vratiš u otadžbinu. Vreme obično provodimo u obilasku članova familije, ali i sa prijateljima kojih, srećom, imamo mnogo. Koliko nas oni sa velikom radošću dočekaju, toliko se i mi radujemo da ih opet vidimo. Naša druženja su uvek sadržajna i kvalitetna - počinje priču nekadašnji fudbaler koji kaže da je trenutno u životnoj fazi kada mu je porodica na prvom mestu.
- Porodica mi je najveći oslonac i uvek na prvom mestu, kao svakom čoveku. Kada sam radio u Japanu, deca su se školovala, tako da smo godinama bili razdvojeni i to nam je teško palo. Međutim, došlo je vreme kada su oni završili fakultete, a ja sam prestao da radim pa sada nadoknađujemo sve izgubljene trenutke. Najlepše nam je kada smo sve petoro zajedno.

Legendarni sportista tvrdi da se njegov život iz korena promenio od kada je prestao da radi kao trener i da je poslednjih godina posvećen samo supruzi i deci. Ipak, smatra da može još mnogo toga da pruži svetskom fudbalu i da je ovo samo jedna etapa u njegovom životu.
- U poslednje vreme potpuno smo promenili život i nadoknađujemo sve ono što nismo mogli da radimo kada sam bio u profesionalnom fudbalu. Mnogo smo putovali, naročito smo obilazili Ameriku i išli svuda od Floride do Bostona i Njujorka. To je deo sveta koji do sada nisam imao priliku da vidim, niti da učim mnogo o njihovoj istoriji, ali sada sve to nadoknađujemo - tvrdi Stojković.
- S obzirom na to da sam šest godina radio u kontinuitetu i da nisam imao mnogo vremena za trenutke sa porodicom, niti za uživanje, jako mi prija pauza. Ovakvu vrstu odmora nisam imao nikada u životu, jer su se kockice složile tako da sve petoro možemo da uživamo zajedno. Međutim, svestan sam da je ovo samo jedna etapa i da ću uskoro ponovo početi da radim. Smatram da mogu da postignem još mnogo toga, što će se sigurno i desiti. Čekam ponudu koja će biti primamljiva i koja će mi biti pravi izazov, i rado ću je prihvatiti. Siguran sam da će se to ubrzo desiti.

Nekadašnji trener „Nagoje“, koji je u Japanu 2008. godine proglašen za najboljeg u svom poslu u toj sezoni, ovog proleća proslavio je pedeseti rođendan. Intimna proslava u Parizu, gde živi sa porodicom, bila je u potpunosti prema njegovoj meri. Iako mnogi ulazak u šestu deceniju smatraju prelomnim trenutkom u životu, Dragan kaže da on ne oseća da se nalazi na životnoj prekretnici.
- Za mene je pedeseti rođendan bio isti kao svaki prethodni. Zbog toga nisam želeo da priređujem veliko slavlje, već sam taj dan obeležio u krugu porodice i u intimnom okruženju koje mi najviše prija. Znam da mnogi ljudi smatraju da je to neka vrsta životne prekretnice, ali kod mene to nije slučaj. Osim što je reč o jubileju i što sada ispred broja godina pišem peticu, ništa drugo se nije promenilo - zaključuje čuveni Piksi.

Autor: Ivana Nikolić

Foto: Hello!

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin