Sanja Radinović: Oblačim se u skladu sa raspoloženjem i prilikom

Sanja Radinović: Oblačim se u skladu sa raspoloženjem i prilikom

Autor: | 19/06/2015

0


Voditeljka televizije "Naša" Sanja Radinović vešto je iskoristila iskustvo iz modelinga kojim se bavila i smelo je pozirala za naš magazin. U svet manekenstva zakoračila je još kao devojčica, ali se zbog nedovoljne visine ubrzo opredelila za modeling. Posle nekog vremena poziranje pred foto-objektivom ambicioznoj Vojvođanki postalo je nedovoljan izazov, te se 2008. godine prijavila na izbor "Mis Vojvodine", na kome je ponela titulu najlepše, a potom zabeležila uspeh i na nacionalnom izboru i postala mis Srbije. Taj uspeh joj je doneo stipendiju na Univerzitetu "Megatrend", što je odredilo novinarsku sudbinu ove dvadesetpetogodišnjakinje.
Praktična i uporna, autorka i voditeljka emisije "Sky za vas" govori o životu u porodičnoj kući u Belegišu, mirnom vojvođanskom mestu u blizini Stare Pazove, odakle svakodnevno putuje u Beograd, gde je čekaju profesionalni izazovi. Uprkos čestim putovanjima, ne planira da menja adresu stanovanja, ali bi vrlo rado promenila trenutnu situaciju na emotivnom planu. Na početku razgovora Sanja govori o večitoj ženskoj temi - modi.

Kako biste opisali svoj stil?
- Moj stil je raznolik. Oblačim se u skladu sa raspoloženjem i prilikom. S obzirom na to da veći deo dana provodim u pokretu, trudim se da mi je i garderoba funkcionalna, iako mnogo volim visoke štikle. Nažalost, sve ih ređe nosim. Vozač sam i ne mogu da zamislim vožnju u štiklama, pa se dnevno preobujem po deset puta, što je postalo prilično zamorno. Zbog toga moj izbor je uglavnom džins, sportska majica i udobna obuća. Elegantnije kombinacije čuvam za svoje emisije.

Jeste li u stanju da poslednji dinar potrošite u šopingu?

- Moram da priznam da jesam, iako to i nije za pohvalu. Po tom pitanju sam klasično žensko. Koliko god para da imam u džepu, mene to "žulja" i prvo na šta potrošim novac su garderoba, šminka i kozmetika. Pitanje je samo šta mi je u tom trenutku potrebnije. Sa prijateljicama sam nedavno otkrila jedan autlet centar u Italiji. Tamo nalazimo brendove kojih nema kod nas, a ispostavilo se da je ekonomičnije da novac potrošim u takvoj kupovini jednom u nekoliko meseci.

S obzirom na to da ste se bavili manekenstvom, koliko pažnje posvećujete praćenju modnih trendova?
- Volim modu, iako sam se potpuno povukla iz tog sveta, ali redovno pratim nove trendove, ono što rade popularne blogerke, uopšte informacije iz mode.

Kako održavate vitku liniju?
- Poslednjih godinu dana aktivno treniram tri puta nedeljno sa ličnim trenerom. Posao kojim se bavim ne dopušta da se previše opustite, ali to činim i zbog sebe.


Kakav je vaš stav prema estetskoj hirurgiji?
- Ukoliko nema nekog deformiteta, već je to samo trend i nečiji hir, nikako nisam za to. Čini mi se da je to poslednjih godina postalo pomodarstvo, a primetila sam da i devojčice prerano počinju da rade neke stvari koje su nepotrebne, da nadograđuju nokte i kosu, pa i da tetoviraju obrve. Mislim da bi prvenstveno roditelji trebalo da obrate pažnju na to i da im kroz razgovor objasne da ne treba da prate baš svaki trend. Prirodno je ipak najlepše.

Zbog čega ste se opredelili za novinarstvo?
- Posle pobede na izboru "Mis Srbije" dobila sam stipendiju Univerziteta "Megatrend" i odlučila da je iskoristim i upišem "Fakultet za kulturu i medije", smer novinarstvo. Želela sam da budem voditeljka i ta želja mi se ispunila.

Kakvi su vam dalji poslovni planovi?
- Kod mene sve u životu ima neki limit - godinu do dve. Posle toga imam potrebu da nešto menjam, iako zaista uživam u ovome što sada radim. Pohađala sam školu glume Ivana Bekjareva i dobila pohvale za talent, a kao mala sam se bavila i plesom, pa bih volela da sve te svoje talente objedinim u nekom šou-programu.

Koliko ste skloni da maštate, a koliko ste praktični?

- Svi mi treba da maštamo, ali ujutru kada se probudim vratim se u realnost i tada sam vrlo realna i praktična. Možda i ne maštam koliko bi trebalo.

Ko su vam najveći kritičari?
- Imam jednog vernog fana koji ništa ne propušta - to je moja mama. Ona analizira svaku moju reč i pokret. Porodica mi je najveća podrška, ali ujedno i najstroži kritičar. Najvažniji su mi mamini, tatini i sestrini komentari, jer znam da su najiskreniji. Imam nekoliko bliskih prijatelja, ali oni imaju svoj život i nemaju toliko vremena da se udubljuju u stvari koje se meni dešavaju.


Živite u porodičnoj kući u Belegišu. Planirate li da se preselite u Beograd?
- Imam divnu porodicu u kojoj smo svi vezani i bliski. Uopšte me nije sramota da kažem da sa dvadeset pet godina svake godine odem sa roditeljima na more. Možda je to nekome čudno, ali meni prija. Posle napornog dana i gužve u Beogradu, obožavam da se vratim u moj Belegiš, gde me čeka sve pripremljeno. Moram da priznam da nisam neka domaćica, ali tu je kriva moja mama. Odgovara mi to što sam blizu grada, ali želim da imam svoj mir, dvorište i komfor.

Plašite li se osamostaljivanja?

- Da budem iskrena, plašim se, jer sam previše navikla na ono što imam kod kuće. Ne razmišljaš o računima i nabavci, što mi daje neki mir. Svega sam svesna, ali znači mi to što ne moram da brinem šta će sutra biti za ručak i da li sam stavila veš u mašinu. Sve i da imam pomoć u svom stanu, svakodnevni poslovi nisu nešto što sada želim da radim. Kada već mogu da biram, opredeljujem se za ono što mi prija.

Kako provodite slobodno vreme?
- Najviše volim da sam sa svojom porodicom i sa sestrinom decom. Oni su još mali i mnogo ih volim, pa se trudim da se viđamo što je češće moguće, da ne zaborave da imaju tetku. Kada imam nekoliko slobodnih dana, tada volim da otputujem, nije mi bitno gde, samo da je dobro društo i da se lepo odmorim.

Da li ste emotivno ispunjeni?
- Zadovoljna sam, ali nisam zaljubljena. Trenutno nisam u vezi, ali ne mogu da kažem da ne bih volela da mi se pojavi neko novi.

Kakvog muškarca vidite uz sebe?

- Ono što najviše ne volim u muško-ženskim odnosima je da ja glumim muško. Ne želim da preuzimam inicijativu i tu sam potpuno staromodna. Međutim, izgleda da danas, dok mi žene čekamo da muškarci preuzmu inicijativu i budu džentlmeni, to očigledno više nije praksa. Možda je to razlog što nemam dečka, jer su moji kriterijumi drugačiji.

Da li biste zbog ljubavi žrtvovali karijeru?
- Moram da priznam da bih. Meni je u ovom trenutku na prvom mestu posao, ali ne znam šta bi se desilo kada bih se zaljubila. U mojoj kući su porodične vrednosti na prvom mestu i za mene je to svrha života. Želim da osnujem porodicu i imam decu i mislim da bih se zbog toga odrekla posla u jedom periodu svog života. Ali porodicu nikada ne bih žrtvovala zbog posla.

Intervju: Deana Đukić
Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: sanja radinovic