Raskošno venčanje princa Karla Filipa i Sofije Helkvist

Raskošno venčanje princa Karla Filipa i Sofije Helkvist

Autor: | 14/06/2015

0

Švedski princ Karl Filip, jedini sin kralja Karla Šesnaestog Gustava i kraljice Silvije, oženio se juče svojom verenicom Sofijom Helkvist u Stokholmu. Par se venčao u kapeli kraljevske palate u prisustvu pet evropskih kraljica, japanske princeze i desetina drugih uvaženih zvanica.

Tridesetpetogodišnji princ u vezi je s Helkvistovom od 2009. godine, a par se verio u junu 2014. godine. Karl Filip je treći u redu za nasledstvo švedskog trona. Ispred su njegova starija sestra, kraljevska princeza Viktorija, i njena trogodišnja kćerka, princeza Estel. Helkvistova, koja je bila fotomodel i instruktor joge, venčanjem je dobila titulu vojvotkinje od Varmlenda.


Inače, Sofija iza sebe ima burnu prošlost. Naime, kada joj je bilo 20 godina pozirala je za muški magazin "Slic", a 2005. učestvovala je rialitiju "Rajski hotel", u kome su se oskudno odeveni takmičari međusobno nadmetali ko će poslednji biti izbačen iz luksuznog letovališta. Rođena je u gradiću Alvadalen u Švedskoj, iz kojeg se odselila 2005. i otišla u Njujork. U Velikoj jabuci je studirala računovodstvo, radila kao instruktorka joge i konobarica. Takođe, bila je angažovana i na polju humanitarnog rada. Zajedno sa svojim prijateljem 2010. godine pokrenula je "Projekat igralište" kako bi pomogla ugroženoj deci u Južnoj Africi, ali je taj posao napustila da bi se posvetila svojim dužnostima kao buduće princeze.


Autor: Hellomagazin.rs
Foto: Guliver / Splash News

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin
Tagovi: