Feng Šui: Čovek i životni prostor

Feng Šui: Čovek i životni prostor

Autor: | 09/06/2015

0

Kada birate novi životni prostor od posebnog značaja su moderne strukture tipa: dalekovoda, trafo stanica, autoputeva, bazena sa vodom, blizine satelitskih antena, prisustvo obilja neonskih reklama, potom treba obratiti pažnju na veličinu i formu građevina koje se nalaze u neposrednoj blizini, kao i na orjentaciju same građevine u kojoj se nalazi stambena jedinica. Svaka veštački stvorena energija doprinosi poremećaju odnosa među prirodnim energijama.

Da biste sve ovo sumirali treba posedovati i određena saznanja o uticaju istih jer nisu svi apriori negativni, stoga prosto se vodite zdravorazumskim osmatranjem okoline. Osmotrite vegetaciju u neposrednoj okolini kakva je, nije nikakva tajna da su naši mnogo stariji sugrađani birali mesto za gradnju kuće nakon što su prethodno zakopavali drvenu posudu (koju su koristli za skladištenje mleka) u zemlju na dubinu od 1m, i ukoliko se nakon 24h kada je otkopaju na njenom dnu nisu nalazili tragovi života (mravi, bubice..) oni su tražili dalje, ponavljajući postupak sve dok ne bi našli živu parcelu. Kuce su se od davnina radile od prirodnih materijala, pazilo se na unutrašnji raspored; wc i mesta otpadne energije su bila izvan kuća (to su tada tumačili nepodnošljivošću mirisa).

Shvatanje da ozračenje ili duh mesta utiče na naš život je u suštini duboko stvaralačko i intuitivno umeće koje se temelji na izuzetnoj osetljivosti na prirodu, i prisutno je u svim delovima sveta i u svim istorijskim razdobljima a ono se u Feng Shuiju razvilo u složeni, usklađeni sistem teorije i prakse koji obuhvata sve aspekte ljudskog života.

Kako životni prostor nije samo materijalni ovir već mesto gde svakodnevno dišete, on mora biti ogledalo vlastitog identiteta. Neko se oseća prijatno u oblakoderu, a neko u suterenu; zato se ne može reći ad acta bežite od ovoga ili onoga.

Otuda stalno i ističem da nije smisao da ja kažem stavite ovo tu ili ono tu, ovde biljku, a tamo glinenu vazu; naprosto se svako mora voditi sopstvenim osećajem i ukusom.

Ljudima je veliki problem da izraze sebe; mogu manje ili više uspešno funkcionisati u okolini ili na poslu, ali to ne znači da su dotakli sebe pa kad zakoračite u njihov životni prostor on je beživotan; mnogi ne razumeju tu vezu između sebe i prostora i nisu svesni da mnoge probleme nesvesno apliciraju u prostor.

Ljudi ne poznaju osnovne principe energije, neke je zaista teško uputiti da razmišljaju na duhovan način i zbog toga iako imaju znanje ne naprave ništa jer ne pokrenu ustajalu energiju, jer nisu krenuli od sebe.

Zato pokušajte osetiti svoj potencijalno novi prostor, spoznajte ko ste vi, kako se u njemu osećate, jeste li zadovoljni pogledom sa prozora, gde god se pojavi osećaj teskobe zastanite i analizirajte zašto?

Birate novi životni prostor, znači da ste u fazi kada ste “sazreli” za novu životnu transformaciju, a Vi najbolje znate kuda ste se uputili i čemu stremite u životu – indirektno ćete to izraziti i njegovim izborom. Otuda gledajte jednim krajičkom oka oko sebe, a drugim u sebe i nećete pogrešiti.

Budite odvažni menjajući sebe - transformišite prostor i napravite od njega gnezdo.

Tek tada ima smisla da se ja bavim prostorom i finim podešavanjem pojedinih sektora u cilju uspostavljanja povoljnog protoka vitalne energije.

Izvor: opusteno.rs

Foto: freedigitalphotos.net/by nokhoog_buchachon

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin