Prirodni recepti u službi lepote koji su se prenosili sa kolena na koleno

Prirodni recepti u službi lepote koji su se prenosili sa kolena na koleno

Autor: | 06/06/2015

0

Krompir, želatin i kafa vam mogu pomoći da izgledate lepše.

Od davnina su postojali razni rituali koje su žene praktikovale kako bi izgledale lepše i mlađe. Sa kolena na koleno su se ti recepti prenosili da bi se danas sve više primenjivali. Dame sve manje veruju gotovim proizvodima, jer sa njima ne postižu željene rezultate.

Donosimo vam provereni postupak koje su vaše bake primenjivale kako bi ublažile opekotine, sprečile nastanak bubuljica, crvenila, perutanja i drugih nepravilnosti na licu.

Proizvodi su vam dostupni uvek i svuda, samo je potrebno da se naviknete na promenu i rezultati će biti vidljivi posle nekoliko dana.

Krompir

Da li ste znali da je krompir dobar za natečene i umorne oči? Potrebno je da ga ogulite i isečete na krugove. Stavite ih na oči i držite najmanje 10 minuta. Nakon toga oči će vam biti odmornije i nećete osećati peckanje koje je uzrokovalo dugo sedenje za računarom ili pred TV-om. Odlična zamena ukoliko vam krastavac nije pri ruci.

Želatin u prahu

Ruževi koji traju 24h koštaju dosta više od običnih, a mnoge dame nisu zadovoljne kvalitetom. Kako ne bi rizikovale da li će karmin da stoji tokom celog dana bez popravki i potezanja za ogledalom, predlažemo vam da same napravite trajnu šminku. Uzmite prašak za žele i stavite u posudu. Zatim ukvasite štapiće od vate i pokupite prašak, nanesite na usne i spremne ste. Usne se ne suše i ostaju obojene ceo dan.

Kafa

Ukoliko imate problema sa pomorandžinom korom, kafa je efikasno rešenje. Pomešajte je sa maslinovim uljem kako bi napravili kremu koju ćete grubljim pokretima ruke utrljavati na kožu. Ostavite nekoliko minuta da deluje i potom isperite. Postupak ponavljajte ujutru i uveče, četiri dana u sedmici. U ovom slučaju upornost će se svakako isplatiti.

Čaj

Crni čaj ima dugu tradiciju i isto toliku listu lekovitih svojstava. Ovoga puta izdvajamo jednu, a to je da ublažava opekotine koje su nastale posle dugočasovnog izlaganja suncu. Izvlači temperaturu i oporavlja oštećene ćelije kože. Pored njega zeleni čaj se može koristiti kao obloga i pomaže kod smanjenja otoka i uboda komaraca i drugih insekata. Svima je poznato da zeleni čaj topi i masne naslage, ukoliko se pije redovno.

Izvor: Best žena

Foto: freedigitalphotos.net/by Serge Bertasius Photography

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin