Jelena i Zoran Živanović: U muzici nema kompromisa

Jelena i Zoran Živanović: U muzici nema kompromisa

Autor: | 01/06/2015

0


Pop grupa "Zana" nedavno se, posle petogodišnje pauze, vratila na muzičku scenu novim singlom "Maco". Vođa, kompozitor i jedan od osnivača benda Zoran Živanović Žika naglašava da su pesmu i spot objavili baš sada, jer grupa ove godine slavi 35 godina rada. Tim povodom, "Zana" planira da održi u septembru besplatan koncert na terenu košarkaškog kluba "Partizan" na Kalemegdanu. Žika i njegova supruga i pevačica grupe Jelena ističu da im je odsustvo sa estrade dobro došlo i da se raduju ponovnom susretu sa publikom.
- Naš novi singl se dosta razlikuje od onoga šta narod sluša u Srbiji. Ovo je pravo muzičko osveženje i u produkcijiskom smislu i kada je reč o kompozitorskom radu. Mislim da je naš zadatak da stalno idemo napred. Što se slavljeničkog nastupa tiče, smatram da naši sugrađani zaslužuju jedan takav koncert, jer je "Zana" prvenstveno beogradski bend. U osnivanju grupe učestvovali su ljudi iz ovog grada i "Zana" nosi pečat Beograda. Voleo bih da na koncertu okupimo sve bivše pevačice grupe, ali ako se to ne desi sada, obećavam da ćemo svi biti na sceni kada budemo proslavljali 40 godina rada. Kad kažem 35 godina, prvo mi pada na pamet ogroman entuzijazam koji smo imali. Nismo počeli da se bavimo muzikom zbog novca, već smo krenuli iz neverovatne ljubavi prema muzici i nije nam bilo teško da vežbamo deset sati dnevno po memljivim podrumima i tavanima sa miševima i pacovima. Rezultat svega toga su dobre pesme. To mi je bio cilj i ostvario sam ga. Grupa će živeti i posle nas, što je san svakog kompozitora - rekao je Žika za "Novosti". 
Na pitanje da li su nekad pravili kompromise u muzici, te koji je razlog što su tako dugo odsustvovali sa scene i šta su radili u međuvremenu, Zoran odgovara:
- Nikad na to ne bih pristao, jer ako ste nabaždareni na dobru muziku, to ćete raditi celog života. Smatram da je ovo kvalitetna muzika, možda se nekom ne dopada, ali to je stvar ukusa. Ko se ozbiljno bavi ovim poslom ne može da ide ispod kvaliteta koji je sebi zacrtao. Povukli smo se zbog svega što se dešava u muzici. Bio je to riskantan potez, ali se ispostavilo da nismo pogrešili. Odmorili smo se, uželeli smo se publike i ona nas. Pre svega, Jelena i ja smo uživali jedno u drugom i to je pravi odgovor na pitanje. Radili smo kompozicije za druge izvođače i pripremali pesme za nas. Ne planiramo da objavimo album, već samo singl po singl, a do beogradskog koncerta sigurno ćemo publiku obradovati još jednom novom pesmom.

Autor: Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti