Vjera Mujović i Štefan Prajs: Bajkovito venčanje u Sabornoj crkvi

Vjera Mujović i Štefan Prajs: Bajkovito venčanje u Sabornoj crkvi

Autor: | 26/05/2015

0

Slučajan susret i poznanstvo u avionu na letu za Mongoliju, bio je dovoljan da glumica Vjera Mujović i njen suprug Štefan Prajs više nikada ne požele da se razdvoje. Samo nekoliko meseci posle sudbinskog susreta srećni par verio se na Siciliji, a venčali su se na Đurđevdan, takođe u avionu, ali ovog puta na letu između Beograda i Istanbula. Usledilo je veliko svadbeno veselje u restoranu "Kalemegdanska terasa", kao i crkveno venčanje koje su obavili u Sabornoj crkvi.
Iako je prošle godine pred polazak u Mongoliju uspešna pozorišna glumica želela da odustane od tog putovanja zbog premora koji je osećala, ipak je odlučila da pođe na daleki put, za koji se kasnije ispostavilo da će joj u potpunosti promeniti život i učiniti ga bajkovitim.
- Kada je prošle godine trebalo da krenem u Mongoliju gde sam na jednom tamošnjem festivalu igrala predstavu "Čekajući Čea", o ljubavi između Če Gevare i njegove Aleide Marć, želela sam da odustanem od putovanja. Neposredno pre toga bila sam u Kanadi, gde sam gostovala sa komadom "Poetski kabare", Iva Andrića, i bila sam umorna od džet-lega, a osim toga u Beogradu su me sačekale probe, kao i proslava mog rođendana. Međutim, u poslednjem trenutku odlučila sam da krenem - počinje priču Vjera.

- Letela sam preko Istanbula i Kirgizije do Ulan Batora, glavnog grada Mongolije, i planirala sam da tih jedanaest sati, koliko traje let, prespavam. Međutim, u avionu sam srela Štefana, koji je takođe putovao u Mongoliju, i umesto jedanaest sati sna imala sam jedanaest sati razgovora.
Četrdesettrogodišnja umetnica tvrdi da su ona i njen suprug već tada jedno u drugome prepoznali srodne duše, ali da se umesto ljubavi dogodilo prepoznavanje na prvi pogled. Po dolasku u Mongoliju nastavili su komunikaciju, a ubrzo je atraktivna brineta imala priliku da svog partnera ugosti u Beogradu.
- U Mongoliji sam provela svega tri dana, posle čega sam se vratila u Beograd, dok je Štefan sa prijateljima išao motorima do granice sa Kinom. Kada je okončao tu avanturu, došao je kod mene u Srbiju i od tada smo nerazdvojni.

Ugledni nemački lekar koji je specijalizirao internu medicinu, a bavi se istraživanjima upotrebe softvera i IT-a u zdravstvu, zaprosio je našu talentovanu glumicu posle svega nekoliko meseci veze u uzbudljivom Palermu.

- Naša veridba nije bila toliko romantična koliko je za mene bila neočekivana i zanimljiva. Detalje neću otkrivati jer je to deo intime koji želim da sačuvam za sebe, ali bilo je vrlo uzbudljivo samim tim što se dogodilo na divljem području Sicilije.
Srećni par posle neobičnog upoznavanja i uzbudljive prosidbe želeo je da i njihovo venčanje bude spektakularno - a avion je bio idealno mesto, s obzirom na to da se u istom ambijentu dogodio i njihov sudbinski susret.
- Venčanje u avionu na Đurđevdan zaista je bilo nezaboravno. Za tu priliku nosila sam odelo Igora Todorovića, koji je bio zadužen i za moju venčanicu na svadbi. Sudbonosno „da“ izgovorili smo uz „Drugi valcer“ Šostakoviča, što je bila ideja mog prijatelja Aleksandra Protića. Sa nama su osim kumova bili i moja prijateljica Rada Đuričin, kao i moj brat i mama, dok tata, nažalost, nije mogao da krene, a prisustvovali su i Štefanovi roditelji. Kompanija „Turkish Airlines“ obezbedila nam je prelepu svadbenu tortu i svi zajedno proveli smo nezaboravan dan u Istanbulu, a po povratku smo se odmorili i pripremili se za doček gostiju na svadbenom veselju.

Prilikom odabira restorana u kome će izgovoriti sudbonosno „da“, Vjera i Štefan nisu se mnogo dvoumili - „Kalemegdanska terasa“ odmah se nametnula kao idealno rešenje zbog prelepog pogleda na ušće Save u Dunav, koji je posebno bio atraktivan za njihove goste iz inostranstva.
- Nismo želeli veliko veselje, imali smo osamdesetak gostiju. Tu su bili članovi naše familije i dobri prijatelji. Posebno sam zahvalna mojoj drugarici Dragani Kartog, koja je specijalno za ovu priliku došla iz Kanade - kaže Vjera, koja ističe da joj je venčanje u Sabornoj crkvi bilo najemotivnije.
- Štefan je anglikanac, a između aglikanske i naše crkve postoji sporazum da se njihovi pripadnici mogu venčati sa našim pripadnicima u pravoslavnoj crkvi. To je bio vrlo uzbudljiv čin, a meni je bilo veoma zanimljivo da naše molitve i obraćanje sveštenika slušam i na nemačkom jeziku - tvrdi Mujovićeva.

- Posle venčanja usledilo je veselje u restoranu gde nas je zabavljao bend „Ođila“. Imali su sjajan repertoar, svirala se uglavnom strana muzika, bilo je mnogo melodija iz filmova, ali naravno i naše domaće pesme koje stranci sa posebnim zadovoljstvom slušaju. Atmosfera je bila predivna i zaista smo se svi odlično proveli.
Uspešna umetnica i njen suprug nastaviće zajednički život na relaciji Beograd-Minhen, ali će više vremena provoditi u našoj prestonici jer se Štefan bavi istraživačkim radom i može sebi da priušti da bude u bilo kom delu sveta.

- Štefanov rad nije striktno vezan za pacijente, tako da boravak u Beogradu ne ometa njegov posao. Mi ćemo vreme uglavnom provoditi ovde, ali ćemo putovati i u Minhen kada je to potrebno. Ono što je sigurno je da ćemo stalno biti zajedno - iskrena je lepa glumica koja kaže da je sama sebe iznenadila odlukom da se uda.

- Mislila sam da ću možda živeti sa nekim, ali nisam znala da ću imati potrebu i da se zvanično venčam, ali eto dogodilo se. Štefan je pristojan, posvećen i pouzdan čovek, vrlo radoznao, slobodan i direktan i znam da može da me zaštiti u svakom trenutku. To su osobine kojima me je osvojio - kaže poznata glumica i dodaje da ona i njen partner razgovaraju i o potomstvu.
- Mi smo otvoreni za sve što nam život spema, ali videćemo da li ćemo se ostvariti u ulozi roditelja. To zavisi od sudbine, zvezda, Boga... Ja pristajem i otvorena sam za sve, pa kako se dogodi. Živimo život punim plućima, hrabro i slobodno - zaključuje Mujovićeva.

Tekst: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Boško Karanović; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin