Bojana Stamenov: Zablistaću na sceni

Bojana Stamenov: Zablistaću na sceni

Autor: | 19/05/2015

0


U dvorani "Štathale" u Beču večeras počinje 60. jubilarni "Evrosong" koji će okupiti učesnike iz 40 zemalja. Prvo polufinale najvećeg evropskog muzičkog takmičenja otvoriće učesnici Moldavije, dok će srpska predstavnica Bojana Stamenov s pesmom "Beauty never lies", kompozitora Vladimira Graića, pevati deveta po redu. Na grandioznoj sceni u obliku oka, širokoj 44 i visokoj 14 metara, u utorak veče će nastupiti takmičari iz 16 zemalja, dok će drugo polufinale biti održano u četvrtak, a finale u subotu, 23. maja.
Bojana je prva srpska predstavnica koja će na ovom takmičenju pevati na engleskom jeziku. Nastupiće u dugoj sivoj haljini i ogrtaču, dizajnera Igora Todorovića. Njen nastup režirao je Gorčin Stojanović, koji je tu ulogu imao i 2007, kada je Marija Šerifović pobedila na "Evrosongu" u Helsinkiju. Pevačica raskošnog glasa na bini će imati podršku četiri prateća vokala, koji će ujedno biti i njena plesna grupa. Oni će nositi zastave pastelnih boja, koje asociraju na različitost, što je poruka pesme. U našem timu vlada sjajna atmosfera pred večerašnje polufinale. Bojanin moćan glas i energija nikog nisu ostavili ravnodušnim u Beču, a mnogi je smatraju favoritom iz senke.
- Jedva čekam da izađem na scenu i zapevam. Srećna sam i zadovoljna, jer sam okružena sjajnim ljudima kako na sceni tako i van nje. Mislim da smo najveselija delegacija na "Evrosongu", pevali smo i đuskali gde god smo bili. Upravo se završila generalna proba i utisci su sjajni. Svi koji su bili u dvorani rekli su da su se naježili dok je trajao naš nastup, a dobili smo i najglasniji aplauz. To je vrlo ohrabrujuće. Svima u Srbiji poručujem da u utorak veče budu uz nas, a našoj dijapori da glasa za nas. Osvetlaćemo obraz Srbiji i zablistaćemo punim sjajem. Biće to izuzetan šou. Najvažnije je da se plasiramo u finale - izjavila je Bojana za "Novosti".

Autor: Life Content
Foto: Tanjug / AP

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Bojana Stamenov