7 fantastičnih trikova za negu lepote koji će vam uštedeti novac

7 fantastičnih trikova za negu lepote koji će vam uštedeti novac

Autor: | 19/05/2015

0

 

Lice osvežite cimetom, zube izbelite kokosovim uljem, kožu negujte čajem od kamilice.

Ovi trikovi su pravi način da tretirate vašu kosu i kožu sa malo prirodne ljubavi. Isprobajte neki od načina i otkrićete tajnu prirodne lepote!

Tretman lica cimetom

Jednostavno izmešajte 1 1/2 kašičicu meda sa kašičicom cimeta i kašičicom muskatnog oraščića, i namažite po licu. Prirodna antigljivična i antibakterijska svojstva će očistiti pore i zadebljanja na koži. Takođe ga možete koristii i kao tretman za fleke.

Kokosovo ulje kao izbeljivač zuba

Zvuči neobično, ali sve što vam je potrebno je kašičica kokosovog ulja. Svakog jutra uzimajte po jednu kašičicu i 15 minuta mućkajte u ustima. Ovim procesom ćete očistiti usta, izbeliti zube i osvežiti dah.

Čaj od kamilice za kupku

Da biste umirili kožu opuštajućom kupkom, sve što vam je potrebno je da dodate 2 kesice čaja od kamilice, ili 2 kašike čaja vašoj kupki.

Zeleni čaj kao toner

Ako preferirate prirodne tonere za čišćenje i potamnjivanje tena, samo skuvajte jak zeleni čaj, ostavite da se ohladi i potom ga primenite na željeno mesto.

Domaći sprej od morske soli

Ako omaštate o morskoj obali i čeznete za odmorom, najjednostavniji način da oživite tu atmosferu je da rastvorite 2 kašičice morske soli i kašičicu topljenog kokosovog ulja u 2 1/2 šolje vrele vode. Pustite da se ohladi, zatim sipajte u prskalicu i osvežite svoje lice prirodnim sprejem.

Maska za lice od od meda i avokada

Da biste napravili veoma umirujuću masku, izmešajte kašičicu meda i jedan avokado. Dobro napravite kašu i utrljajte je u lice. Neka odstoji 15 minuta. Ovo je odlična umirujuća maska, posebno ako ste prethodni dan proveli na suncu.

Ovas protiv ekcema

Za umirivanje kože napravite lekovitu kupku od ovsa. Sameljite šolju ovasa u blenderu, sve dok ne dobijete fin puder. Sipajte mleveni ovas u teglu i dodajte po 2 kašike u kadu punu vode, kad god vam je koža upaljena. Odlična je i za osip od pelena kod najmlađih.

Izvor: Elle.rs

Foto: freedigitalphotos.net/by Praisaeng

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin