Mekane i nežne usne pomoću domaćih preparata

Mekane i nežne usne pomoću domaćih preparata

Autor: | 16/05/2015

0

Ispucale usne mogu biti posledica prehlade, dehidriranja, grickanja usne i drugih okolnosti. Međutim, ne morate uvek da koristite balzam za usne već vam mogu pomoći i prirodna sredstva.

Evo nekoliko prirodnih lekova za ispucale usne.

Šećer

Piling usana može pomoći uklanjanje odumrlih ćelija, čime se koža usana brže obnoviti i povratiti mekoću. Pomešajte dve kašičice šećera i kašičicu meda. Stavite pastu na usne i držite nekoliko minuta. Zatim nežin pokretima utrljavajte smesu na i oko usana kako biste odstranili mrtve ćelije i isperite usne mlakom vodom.

Med

Med ima neverovatne isceliteljske moći i deluje blagotvorno na ispucale usne. Jednostavno ga nanesite na usne nekoliko puta dnevno. Možete napraviti i mešavinu glicerina i meda i naneti na usne pre spavanja. Ujutro će vam usne biti mekše nego ikad.

Latice ruže

Mirisne ruže vam mogu ulepšati doma, ali i pomoći kada vam ispucale usne stvaraju neugodan osećaj. Ovaj lek će povratiti vlažnost usnama i pružiti zdravu boju. Operite šaku latica ruže i potopite ih u činiju mleka (može i u glicerin umesto mleka). Nakon nekoliko sati izgnječite latice da se napravi pasta. Smesu nanesite na usne dva ili tri puta na dan i pre spavanja.

Izvor: stvarukusa.rs

Foto: freedigitalphotos.net/by Ambro

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti