Aleksandar Đikić otkriva male tajne šminkanja

Aleksandar Đikić otkriva male tajne šminkanja

Autor: | 07/05/2015

0

Naš uspešni make­up artist Aleksandar Đikić koji u saradnji sa brendom Maybelline ima svoju školu šminkanja, uvek rado sarađuje sa pop pevačicom Nevenom Božović koju je upoznao tokom njenog učešća u šou­programu „Prvi glas Srbije“. Za potrebe našeg magazina, poznati šminker odlučio je da atraktivnu pevačicu našminka tako da joj naglasi oči prepoznatljivom tehnikom „smokey eyes“, takozvani „dim u očima“.

- Nevena i ja smo se upoznali još tokom takmičenja „Prvi glas Srbije“ gde sam bio zadužen za make­up kandidata. Od tada veoma često sarađujemo, kako za potrebe fotografisanja, tako i za sve njene spotove koje je do sada snimila. Volim da radim sa njom jer ima izuzetno lepo lice, a najinspirativnije su mi njene oči -­ počinje priču Aleksandar i nastavlja:

- Nevena ima izrazito lepu boju očiju i širok kapak, tako da joj sve tehnike šminkanja dobro stoje. Mnogo smo eksperimentisali, od „smokey eyes“ tehnike preko jarkih disko boja na kapcima, do nude varijante - ­ objašnjava Đikić koji polaznike svoje škole šminkanja, koja traje mesec dana, podučava da pravilno nenesu ten i svim tehnikama šminkanja očiju.

OČI:

- Ovog puta smo se odlučili za klasičan dvobojni „smokey eyes“, tako da smo prvo šminkali oči, pa smo tek onda radili ten. Razlog je taj što sam koristio jaku senku koja se po pravilu blago truni i pada na podočnjake i taj sloj je potrebno očistiti pre nanošenja tečnog pudera. Tako smo počeli šminkanje stavljajući na kapke „MaybellineColot Tattoo“ senku u rozikastoj nijansi. U pitanju je dugotrajna senka, masne teksture. Zatim, oko sam oivičio krejonom u braon nijansi, koji sam potom bledovao. Zatim sam iz kvadro „Maybelline“ senki koristio najtamniju braon nijansu kojom sam takođe blendovao taj krejon ukrug i po prevoju kapka. Potom sam naneo hajlajter na gornji deo kapka iznad obrva i po sredini donjeg kapka. Nakon nanošenja tena taj braon ton sam malo ublažio nanoseći rozikastu boju, a na kraju sam joj stavio maskaru „Lash Sensational“ i naglasio obrve „Colorama“ braon olovkom.

TEN:

- Nakon što sam naneo senku, višak koji je pao na podočnjake uklonio sam maramicom, a potom sam stavio „Baby Skin Instant Pore Eraser Primer“ kao podlogu. To je odličan proizvod koji ublažava nepravilnosti na koži i priprema je za nanošenje tečnog pudera. Koristio sam „Better and Skin Maybelline“ tečni puder u najsvetlijoj nijansi u skladu sa njenim tenom. Na podočnjake sam stavio „Affiniton“ koretor koji sam blago četkicom naneo kako ne bismo pokvarili prethodno nanetu senku. Na kraju, stavio sam puder u kamenu, takođe iz „Maybelline“ linije „Afiniton“. Naneo sam ga samo na sredinu lica koje sam matirao, dok su spoljne strane ostale nematirane. Usledilo je nanošenje „Sun Dream“ rumenila boje kajsije, a „Colorama“ hajlaterom naglasio sam vrh jagodica i nosa, bradu, vrh čela i ključne kosti po ramenima i vratu.

USNE:

- Na usne sam joj stavio samo „Baby Lips“ roze nijanse. U pitanju je proizvod za negu usana koji ima jako lepu boju.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content 
Foto: Life Content 

Komentari (0)

Loading
Stana Luković hellomagazin

Najnovije vesti