Iva Smiljanić otkriva tajnu svoje lepote

Iva Smiljanić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 30/04/2015

0

Voditeljka i novinarka emisije "Ekskluziv" Iva Smiljanić još kao devojčica počela je da radi na televiziji, pa je veoma rano naučila male tajne negovanja. Svojim primerom u tome joj je pomogla i njena majka koja je uvek nalazila dovoljno vremena za sebe, a lepa dvadesetpetogodišnjakinja svoje iskustvo prenosi na mlađe sestre. Osim što koristi samo proverene kozmetičke preparate i redovno odlazi na kozmetičke tretmane, Iva je posle zdravstvenih problema počela da vodi računa i o ishrani, a treninzi su postali sastavni deo njenog života. Iako nije pristalica estetskih promena, istetovirala je obrve, što joj je znatno ubrzalo pripreme za svakodnevne izlaske.

Od malih nogu radite na televiziji, uživate li još u šminkernici dok se pripremate za emisiju?

- Obožavam kada sam u šminkernici, pa i kada dođem ranije na posao, volim da gledam kako se sređuju moje koleginice. Još se, kada uđem unutra, osećam kao malo dete u poslastičarnici.

Jeste li kao devojčica voleli da gledate i vašu majku kako se sređuje?
- Mama je žena koja uvek ima savršeno nalakirane duge, crvene nokte i diskretnu šminku na očima. Sa svojih pedeset šest godina, ona nema nijednu boru i nikad nije stavila puder. Kao mala obožavala sam da je gledam kako maže nokte i stavlja maskaru.

Očigledno ste od majke naučili da je važno voditi računa o sebi?
- Jesam, jer dok si devojka imaš dovoljno vremena za rituale koji se tiču nege, ali kada postaneš majka i kada brineš o porodici, manje je vremena koje možeš da posvetiš sebi. Vaspitavana sam da žena nikada ne sme da zapostavi sebe i da mora dobro da se oseća u svojoj koži kako bi zračila pozitivnom energijom i samim tim bila dobra supruga i majka. Od mame sam naučila da se svakog jutra posvetim malim ritualima i da jednom mesečno odem u salon lepote na manikir, pedikir, depilaciju i tretman lica, a jednom do dva puta godišnje i na masažu lica.

Pratite li trendove u kozmetičkoj industriji?

- Nedavno sam imala priliku da idem na kongres kozmetičara u Parizu, gde je doktorka Jasmina Lalošević bila jedna od naših predstavnica. Bilo je zaista zadivljujuće videti koliko je ta industrija razvijena, a posebno su mi bile interesantne zlatne niti koje su pravi hit u svetu, a i kod nas. Trendovi u toj oblasti se stalno menjaju i neprestano se otkrivaju nove stvari, a svetski trend je da se koriste samo provereni preparati koji su dobro testirani pre upotrebe.

Jeste li poželeli da i sami nešto isprobate?
- Savetovala sam se sa mnogim lekarima o mojoj koži i svi su mi rekli da je za tretmane podmlađivanja još rano.

Da li ste se podvrgli nekoj korekciji na licu?
- Pre izvesnog vremena tetovirala sam obrve. Igrom slučaja, preko mog posla sam upoznala čoveka koji je pionir u japanskom iscrtavanju obrva i drži obuku po čitavom svetu. Bila sam na dva tretmana na kojima mi je on samo popunio rupe i naglasio obrve. Korekcija je minimalna i potpuno prirodna, pa niko ne primećuje da sam nešto menjala. Ali, konture lica su mi sada mnogo bolje i kada se spremam za izlazak, dovoljno mi je da stavim samo malo maskare, korektor i labelo.

Imate dve mlađe sestre, savetuju li se one sa vama o nezi?

- Da, one su devetnaestogodišnjakinje i već znaju da svaka mora da ima svoj sunđer za lice, svoje četke, da je svaka koža drugačija i da ne bi trebalo da koriste jake pudere, već su im dovoljne "BB" kreme ili korektor. U specijalnim prilikama vole da ih ja šminkam ili to čine moje prijateljica koje su profesionalni šminkeri.

Koji oblik rekreacije vam najviše odgovara?
- Imala sam hormonski disbalans, zbog čega sam promenila način života. Trudim se da imam što više obroka tokom dana, a treninzi su postali sastavni deo mog života. Neko vreme trenirala sam kik boks, što mi je prijalo, ali trening traje više od dva sata i toliko sam umorna posle toga da nemam energije ni za šta drugo. Zato sam odlučila da počnem da vežbam kod Saše Plećevića. Kada nemam vremena da odem na njegov trening, trčim pored Save ili spremam kuću, što je takođe odličan oblik rekreacije.

Kako se hranite?
- Pošto mi je sada hormonalni status pod kontrolom, ne pridržavam se strogo uputstava nutricioniste. Ali trudim se da jedem što više voća i povrća, a pošto već nekoliko godina iz duhovnih razloga postim, do pre desetak dana nisam jela meso.

Šta prvo primetite na muškarcu kada je reč o negi?

- Volim kada je muškarac uredno ošišan i obrijan, kada ima lepo lice i negovane i uredne ruke.

Da li vam vaš emotivni parner Petar Gajić nekada traži savet o izboru kozmetičkih preparata?
- Pošto i Petar radi na televiziji, nekada i on mora da se šminka i već dobro zna da odmah posle snimanja mora da skine ten, a da je uveče kod kuće potrebno da pažljivo očisti lice. On, kao i ja, ima osetljivu kožu tako da često koristimo iste hidratantne kreme.

Menjate li način nege s dolaskom toplih dana?
- Pošto živim u stanu sa centralnim grejanjem i vazduh je uglavnom suv tokom zime moram intenzivnije da hidriram lice, dok leti koristim kreme sa zaštitnim faktorom. To je jedina razlika.

Imate izrazito gustu kosu, smatrate li to blagoslovom?

- Da, jer kada se isfeniram, nekoliko dana ne moram da brinem o frizuri, ali pošto mi je kosa plava, veoma je važno da se redovno šišam kako ne bih imala ispucale krajeve. Jednom u dva meseca odlazim na šišanje. Često se feniram i uglavnom pre toga koristim zaštitni sprej, ali ne preterujem u upotrebi tih preparata, jer mnogi sadrže silikone koji imaju suprotan efekat kada prestanete da ih upotrebljavate i kosa lakše puca. Zato se trudim da pravim balans kada je reč o izboru šampona, pa nekada koristim one sa potpisom popularnih brendova, a nekada kupim i one potpuno prirodne.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin