Talija Sodi: Raskošan dom kraljice latino popa

Talija Sodi: Raskošan dom kraljice latino popa

Autor: | 27/04/2015

0

Najmlađa od pet kćerki slikarke Jolande Mirande Mange i naučnika, doktora patologije, kriminologa i pisca Ernesta Sodija, glumica i pevačica Arijanda Talija Sodi Miranda rođena je pre 43 godine u glavnom gradu Meksika u uglednoj i poznatoj familiji. Karijeru dugu tri i po decenije ova svestrana umetnica započela je ulogom u filmu "La Guerra de los Pasteles" (1979), a na daskama koje život znače debitovala je 1984. godine u komadu "Vaselina". Tri godine kasnije usledile su telenovele "Pobre Señorita Limantour" i "Quinceañera". Svojevrsnom trilogijom "María Mercedes" (1992-1993), "Marimar" (1994) i "María la del Barrio" (1995-1996) učvrstila je status zvezde u svetu telenovela, a poslednje godine prošlog milenijuma snimila je svoju najpozantiju seriju "Rosalinda". Saga o ljubavi siromašne prodavačice ruža i bogatog kompozitora prikazana je u 180 zemalja i učinila Taliju poznatom širom planete.


Od 2000. godine kraljica Latino popa, kako je nazivaju u rodnom Meksiku, u braku je sa 22 godine starijim Tomijem Motolom. Nekadašnji direktor muzičke kuće "Soni mjuzik" i bivši suprug Maraje Keri otvorio joj je vrata slave u Americi. Par ima dvoje dece - kćerkicu Sabrinu Sake rođenu u oktobru 2007, i četiri godine mlađeg sinčića Metjua Alehandra. Talija za sebe kaže da je veoma zabavna, ali predana i brižna majka, te da je veoma racionalna u granicama koje mora da postavi radi sigurnosti svojih mališana. U jednom intervjuu naglasila je da žali što nije rodila više dece. Posle prvog porođaja obolela je od lajmske bolesti i nakon dvogodišnje borbe za oporavak odlučila je da ostvari svoj san i rodi drugo dete. I tokom trudnoće bila je aktivna - napisala je dve knjige: jednu o svom životu i o tome kako prepreke pretvoriti u prilike da se popraviš i sazreš kao ličnost i drugu posvećenu deci i majkama.


Talija veoma često u javnosti priča o braku i porodici. Tvrdi da je muž čuva kao malo vode na dlanu i da su oboje avanturisti željni novih projekata, te da su se trinaest puta selili, što njoj i nije teško palo s obzirom na to da je pre udaje, dok je živela s majkom, takođe promenila toliko adresa. Srećna porodica sada živi u Njujorku.


U svoj novi, četrnaesti po redu, dom par se uselio prošle godine, a želju za promenom mesta boravka Motola opisuje kao svoju opsesiju.
- To je moj blagoslov i prokletstvo - otkriva Tomi koji je odrastao u Bronksu.
- U ovoj kući zajedno kuvamo, jedemo, stvaramo muziku - kaže lepa Meksikanka i otkriva da je za Božić ugostila čak 100 zvanica.
- Nemojte mi tražiti listu gostiju - smeje se glumica i pevačica i dodaje da je dizajnerkama enterijera pre početka uređivanja novog doma rekla da želi da se oseća kao da lebdi na oblaku i tvrdi da je to i dobila.

Inače, nakon što je kao član bendova "Din Din" (1981-1983) i "Timbiriche" (1986-1989) snimila sedam albuma započela je solo karijeru. Talija je objavila 11 muzičkih albuma od kojih jedan na engleskom jeziku. Njena najpopularnija pesma je "Amor a la Mexicana" sa istoimenog albuma snimljenog 1997. godine i uz ritam ove numere 2009. godine na događaju "La Fiesta Latina", dok mu je Talija "pevala na uvce", đuskao je američki predsednik Barak Obama. Bila je voditelj dva televizijska i jednog radijskog šou programa. Bavi se dizajniranjem i ima firmu za proizvodnju sočiva i naočara koje sama kreira, te liniju odeće, obuće i kozmetike.


Magazin "People en Español" proglasio je 2012. godine Taliju najlepšom poznatom damom sa španskog govornog područja. Početkom decembra 2013. godine dobila je zvezdu na holivudskom bulevaru slavnih, a 25. marta 2014. objavila je prvi album pesama za decu "Viva Kids".

Autor: Life Content
Foto: AD

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin