Sastojci:
Za biskvitno testo:
4 jajeta
100 g šećera
50 g brašna
50 g gustina rendana kora od jednog limuna
Za fil:
4 dl mleka
1 puding od jagode
4 kašike šećera
150 g svežih jagoda
100 g margarina
Za glazuru:
100 g čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
Biskvitno testo:
1. Odvojiti žumanca od belanaca.
2. Sjediniti žumanca sa 75 g šećera i mutiti mikserom dok se ne dobije bela smesa.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim dodati 25 g šećera i umutiti mikserom.
4. U fil od žumanaca dodati sneg od belanaca, prosejano brašno, rendanu koru limuna i gustin, te polako promešati varjačom.
5. Tepsiju dimenzije 30×30 cm prekriti papirom za pečenje. Sipati u nju pripremljen fil i ravnomerno rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
6. Pečeni biskvit prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 3 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od jagode. Zatim sipati u ključalo mleko i uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. Puding ostaviti da se ohladi, pa u njega dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Jagode iseći na kockice, dodati ih u fil i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Pečeni biskvit premazati pripremljenim filom i urolovati.
2. Na pari otopiti čokoladu sa malo ulja i preliti preko rolata. Ostaviti da se stegne, a zatim ga dekorisati po želji.
Slične Vesti
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)