Mašan Lekić: Želim još jedno dete, ali će o tome odlučiti supruga

Mašan Lekić: Želim još jedno dete, ali će o tome odlučiti supruga

Autor: | 17/04/2015

0

Dobro poznato televizijsko lice, novinar Mašan Lekić osmu sezonu zaredom uspešno vodi jednu od najgledanijih dokumentarnih emisija "Dosije", koja se emituje na "Prvoj" televiziji. Želju da se bavi temama koje većina novinara izbegava imao je od početka karijere, posebno zbog adrenalina koji mu ta tematika nameće i pokreće ga. Posle zahtevnog i dinamičnog dana na poslu, mir i sreću pronalazi u svom domu pokraj supruge Mire i njihove petogodišnje kćerke Mie, kojoj bi želeo da podari brata ili sestru.
Na početku razgovora za magazin "Hello!" Lekić objašnjava zbog čega ga interesuju teške teme.
- Pokretač mi je pre svega adrenalin, zato što sam oduvek mrzeo da sedim i da imam određeno radno vreme. Kada radim crnu hroniku, na "stand by modu" sam dvadeset četiri sata i nikad se ne zna kada će se nešto dogoditi. Nije se mnogo kolega na ovaj način bavilo hronikom. Igor Spasov je pionir u televizijskom novinarstvu kada je reč o crnoj hronici. Često sam gledao njegovu emisiju "Pozovite 92" i još kao klinac sam se zainteresovao za to. Na "Studiju B" sam četrnaest godina radio škakljive priče u vreme kada se novinari nisu štedeli.
U razgovoru za naš magazin Lekić objašnjava šta mu je bila osnovna ideja kada je počeo da vodi emisiju "Dosije".
- Pre nego što sam počeo da radim "Dosije" imao sam ideju da radim neki dokumentarni sadržaj. Verujem u sebe i u svoj rad. Međitim, nisam verovao da će emisija biti toliko popularna, ali sam bio siguran da će biti kvalitetna. Nastojim da svaka sezona bude bolja i drugačija od prethodnih. Rejtinzi dolaze sami po sebi, ali kvalitet je najvažniji - kaže Mašan, koji u budućnosti sebe može da zamisli isključivo u istoj novinarskoj sferi u kojoj je od početka karijere.
Budući da supruga poznatog novinara takođe radi na televiziji, ona odlično razume sve izazove sa kojima se susreće njen suprug, kao i njegova česta odsustvovanja od kuće.

- Trudim se da što više vremena provodim sa suprugom i kćerkom. Odlazimo u šetnju, igramo se, volimo da što više vremena provedemo sa našom Miom. Ona voli da sa nama ode na televiziju jer i moja supruga radi u tom mediju. Mia sve više voli televiziju, a ukoliko se opredeli da krene našim putem, imaće našu podršku i slobodu da izabere čime želi da se bavi. Možda je život odvede na suprotnu stranu, mada mislim da je novinarski posao prava stvar jer imaš priliku da proputuješ i upoznaš veliki broj ljudi. Supruga je uvek imala razumevanje za moj posao. Kada smo se upoznali, ja sam radio za "Vesti" i bukvalno sam dvadeset četiri sata bio na terenu. Sada je tempo malo drugačiji i mirniji, ali kada smo počeli da se zabavljamo, često sam u dva ujutru ustajao iz kreveta da bih išao na teren.
U jednom periodu života odnos bračnog para Lekić zapao je u krizu. Zahvaljujući obostranoj ljubavi i kćerki prevazišli su sva neslaganja i trzavice.
- Imali smo malu krizu koja se javlja u svakom braku, samo smo mi javne ličnosti pa su svi za to saznali. To je daleko iza nas i naš odnos je sada sasvim normalan. Trudimo se da budemo iskreni jedno prema drugom, što smatram najvažnijim za svaki kvalitetan odnos.
Otkako se ostvario u ulozi oca, tridesetšestogodišnji Mašan potpuno je ispunjen, ali bi voleo da se u njihovom domu ponovo čuje bebin plač.
- O proširenju porodice ne pitam se samo ja. Kada supruga bude spremna za još jedno dete, potrudićemo se da Mia dobije brata ili sestru, voleo bih da to bude što pre. Prema kćerki sam veoma popustljiv, obožavam kada me šarmira kada treba nešto da joj se kupi ili dozvoli. Tačno mi zna "žicu", kakva bi trebalo da joj je faca i kako da mi kaže šta želi da dobije. Mnogo sam popustljiviji od Mire, mada je i njoj teško da odoli Miinim željama. Ipak, jedno od nas mora da bude strože.

S obzirom na to da je kroz svoju profesiju detaljno upoznat sa opasnostima koje vrebaju van porodičnog gnezda, trudi se da svojoj mezimici već sada ukaže na njih.

- Iako Mia ima samo pet godina, već joj pričamo o svim opasnostima. Čak je pogledala epizodu o Tijani Jurić. Iako je možda prerano, mi smo joj dopustili da je pogleda. Svaki dan joj pričamo o životnim opasnostima. Vrlo je svesna svega o čemu joj govorimo, već je u godinama kada počinje da shvata šta je smrt i šta je zlo, interesuje se, raspituje, sve je to zanima. Ne upozoravamo je samo na manijake, već i na druge opasnosti koje vrebaju.
Svaki slobodan trenutak bračni par koristi da što lepše provede sa kćerkom, a ne zapostavljaju ni svoj odnos. Trude se da jednog drugo obraduju .
- Kad god nam to vreme dozvoli, volimo da putujemo i trudimo se da što više vremena provodimo sa Miom. U pravu su svi koji kažu da bi trebalo što više da se igramo i mazimo sa decom dok su mala, jer brzo porastu. Što se tiče skladnog bračnog odnosa najvažniji su obostrano razumevanje i iskrenost, kao i te male igrice i iznenađenja koje jedno drugom priređujemo. Suprugu često obradujem odlaskom na večeru, iznenadim je poklonom ili putovanjem, a i ona ume mene da iznenadi, veoma je maštovita u tome - zaključuje Lekić.

Piše: Zvezdana Milovanović; Life Content
Foto: Boško Karanović; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti