5 zlatnih pravila za odabir venčanice iz snova

5 zlatnih pravila za odabir venčanice iz snova

Autor: | 16/04/2015

0

Potraga za idealnom venčanicom ponekad zna da bude dugotrajan i iscrpljujući posao na koji zaboravimo istog trenutka kada ugledamo haljinu iz snova. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da se lakše snađete u velikoj ponudi modela, te da bez stresa izaberete haljinu iz snova...

1. Odredite koliko ste spremni da potrošite za venčanicu

Pre odabira venčanice odredite koliko ste spremni da izdvojite za nju. Stručnjaci kažu kako je 10 do 20 odsto od ukupnog budžeta za venčanje dovoljno za haljinu u kojoj ćete se pojaviti pred dragim. No, ukoliko vam je najvažnije kako ćete izgledati tog dana, možete na račun ostalih stavki u svadbenom troškovniku povećati svotu za venčanicu.

2. Pre nego što krenete u potragu, dobro "pročešljajte" sve ponude

Nemojte kretati u potragu za savršenom venčanicom pre nego što dobro proučite sve dostupne izvore. Pretražite internet stranice, možda upravo tamo otkrijete neku zanimljivu ideju uz koju ćete postati mlada iz snova. U salonima nisu izložene sve venčanice, stoga iskoristite prednosti kompjutera.

3. Ograničite broj ljudi s kojima odlazite u kupovinu

Nemoje ići u kupovinu s gomilom prijatelja i rodbine jer ćete, zbog milion različitih komentara ostatati zbunjeni i na kraju nećete moći da se odlučite koju haljinu da odabrete. Zato je pametnije povesti jednu do dve osobe do čijeg vam je mišljenja najviše stalo i u čije kriterijume nimalo ne sumnjate.

4. Probajte sve haljine

Pri odabiru venčanice, nikako nemojte preskočiti onu koja vam se nije previše svidela izložena na vešalici. Možda je upravo to kroj koji vama stoji kao saliven, samo to nikada nećete saznati ako je ne probate. Iako već znate kakav izrez vam najbolje pristaje i kako izgledate u haljini bez naramenica, neka vam ne bude teško da isprobate to još jednom. Mogli biste prijatno da se iznenadite!

5. Pripazite na detalje!

Detalji su veoma važni! Možda vam se neće svideti nijedna haljina koju isprobate ukoliko tog dana imate lošu frizuru, ako ste napeti i nervozni ili vam na sve strane izviru detalji od grudnjaka ili potkošulje.

Zato bi bilo dobro da pripazite na te 'sitnice' – našminkajte se, obucite brus bez dodataka i gaćice koje se ne ocrtavaju na haljinama uskih krojeva. Ponesite nakit ili neke druge modne detalje kojima nameravate da se ukrasite za najvažniji dan u životu.

Izvor: Zadovoljna.hr

Foto: gettyimages.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti