U hotelu Metropol Palace u Beogradu održana konferencija ProFemina

U hotelu Metropol Palace u Beogradu održana konferencija ProFemina

Autor: | 10/04/2015

0

U hotelu Metropol Palace u Beogradu održana je, treća po redu, regionalna konferencija ProFemina. Tema konferencije bila je "Šta žene žele?" Odgovor na ovo pitanje, kroz raznolike teme, dali su nam brojni gosti iz zemlje i regiona.

Konferencija je počela pričom o aktuelnoj temi mizoginiji o kojoj su govorile dramaturškinja Biljana Srbljanović, Jadranka Miličević aktivistkinja, suosnivačica fondacije CURE (Sarajevo); Sanja Sarnavka, predsednica organizacije B.a.B.e, dugogodišnja voditeljka programa Žene i mediji, voditeljka Programa ljudskih prava (Zagreb); Dženeta Agović, aktivistkinja (Tutin); Nataša Miljković, TV autorka i voditeljka (Beograd); Gordana Suša, članica Saveta REM (Beograd).

Nakon toga je usledio VIP intervju sa Sanjom Doležal koja je pričala o izazovima roditeljstva. Case study o anti-age kozmetici, jogi i zdravom načinu ishrane privukli su veliku pažnju. O sportu kao preduslovu za zdrav život, telo, kožu i lepotu govorili su Dejan Nikolić ispred Beogradskog maratona i Nedeljko Rodić ispred Fruškogorskog maratona.

O borbi za ravnopravnost žena govorile su Elizabet Kuroki, supruga ambasadora Japana u Srbiji, Beatris Grozdanić, potpredsednica Internacionalnog kluba žena i Kristin Moro, ambasadorka Francuske u Srbiji. Osim navedenih, modernih tema današnjice, govornici i publika diskutovali su i o modernoj tehnologiji, hormonima koji su večita ženska tema, budućnosti ženskog roda i koji su to parametri koji danas čine zgodnu i zadovoljnu ženu.

Kao gost iznenađenja publiku je oduševio Branislav Lečić pričajući o tome kako je žena sposobna da pobedi sve muške kriterijume. U sklopu konferencije svoje slike je izložila slikarka Danica Marinković koja je predstvila svoje viđenje žene kroz kolaže pravljene od isečaka iz magazina.

Ovogodišnja konferencija, u organizaciji časopisa "Lepota i zdravlje", okupila je i mnoge poznate ličnosti među kojima su bili: Gorica Nešović, Duška Jovanić, Aida Đedović, Vesna Dedić, Bojan Perić, Danijela Dimitrovska Amidžić, Cile Marinković, Đorđe Kortina, Zorana Jovanović, Jelena Ivanović, Brankica Sebastijanović, Mirjana Bobić Mojsilović, Marko Branković, Tihana Harapin Zeleougin...

Partneri ovogodišnje konferencije su: Voda Jana i Mg Mivela, Frikom, Vichy, Dietpharm, Foundation Dukukino, Bioten, Lavazza, Alegra, Bailys, Samsung, Escapelle, Vulkan knjižare, AllMe i Serbia Fashon Week i Podrum vina Aleksić.

Autor: Ivana Karanović; Jelena Jovičić; Life Content
Foto: Boško Karanović, Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin