Sastojci:
800 g pilećeg belog mesa
100 g putera
200 g kačkavalja
100 g dimljene svinjske pečenice
2 žumanceta
2 kašike brašna
4 dl mleka
1 brokoli
2 kašike praha za instant čorbu od pečuraka
1 kašika limunovog soka
muskantni oraščić
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije komade, istanji tučkom i oblikovati medaljone.
3. Pečenicu iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na preostalom puteru propržiti brašno da porumeni, postepeno dolivati mleko i mešati kako bi se sos zgusnuo.
5. Pred kraj kuvanja dodati muskatni oraščić i začine po ukusu, promešati i skloniti sa ringle.
6. U još topao sos dodati pečenicu, limunov sok, polovinu kačkavalja, prah za instant čorbu od pečuraka i žumanca.
7. Pripremljen sos preliti preko piletine i peći u rerni na 200 ºC dok ne porumen.
8. Brokoli obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Slične Vesti
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)