Losos sa graškom na francuski način

Losos sa graškom na francuski način

Autor: | 02/04/2015

0

Sastojci za jednu osobu:

- 250 g lososa
- 80 g graška
- 30 g pančete
- 30 g šargarepe
- 20 g crnog luka
- 10 g zelene salate
- fond od povrća za nalivanje
- 30 g putera
- ulje, so i biber po želji

Priprema:

Stek lososa posolite i ispecite na ulju sa obe strane. Prebacite ga na pleh i stavite u rernu na 200 stepeni Celzijusovih osam do deset minuta. U drugom tiganju ili šerpi propržite slaninu koja je prethodno iseckana na žilijen, dodajte sitno iseckani crni luk, šargarepu, koja je takođe iseckana na žilijen, i grašak. Sve dobro propržite, pa nalijte fondom od povrća da ukrčka. Dodajte puter da se sve lepo zgusne i dobije kremastu strukturu. Posolite i pobiberite po potrebi.
U dublji tanjir servirajte grašak, pa preko njega položite pečen stek lososa.

Recept: kuvar Igor Belošević - restoran „Grafičar“
Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin