Jelena i Novak Đoković: Retko smo u Beogradu, ali se trudimo da dok smo ovde vodimo normalan život

Jelena i Novak Đoković: Retko smo u Beogradu, ali se trudimo da dok smo ovde vodimo normalan život

Autor: | 19/03/2015

0

Dolazak najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića u Srbiju, neposredno posle ponovnog osvajanja Australijan opena, podigao je Srbiju na noge. Večere u restoranu čiji je vlasnik, duge šetnje sa sinom Stefanom i suprugom Jelenom, partija basketa sa bivšim košarkašem Markom Jarićem, treninzi u sportskom kopleksu Teniskog saveza Srbije samo su neke od Novakovih aktivnosti koje su medijski poslenici pratili u stopu. Boravak u rodnom gradu iskoristio je i da pogleda pokoju pozorišnu predstavu. Jedna od njih je "Čikaške perverzije", gde je otišao da pruži podršku svojim prijateljima Milanu Vasiću i Draganu - Gagiju Jovanoviću. U tom komadu, odigranom u Domu omladine, često se pojavljivao na sceni, zamenivši prijatelja Jovanovića, pri tom čemu je izazvao opšte oduševljenje prisutnih, koji su njegov glumački debi snimali mobilnim telefonima. Nekoliko dana ranije, u društvu supruge, majke Dijane, oca Srđana i braće Marka i Đorđa, bio je u Narodnom pozorištu gde je gledao gostujuću predstavu "Hotel Kosovo". Prve utiske podelio je neposredno posle odigranog komada dok je pozirao za magazin "Hello!".

- Predstava je bila fenomenalna, a utisci su podeljeni. S jedne strane sam potresen, a sa druge pozitivno dirnut. Potresen sam jer su večiti sukobi sa scene realna slika onoga što se dešava na Kosovu i Metohiji, a pozitivno sam dirnut zbog pomirenja i, koliko je to moguće, skladnog života dva različita naroda u južnoj srpskoj pokrajini. Oduševio me je Milan Vasić, bio je izuzetno duhovit u predstavi, a sa njim se i privatno poznajem - rekao je Đoković kroz osmeh, istakavši da je tokom kratkotrajnog boravaka u Srbiji, osim za kulturne aktivnosti, imao vremena i za slatke lične užitke.
- Zauzet sam treninzima i drugim profesionalnim obavezama, ali koristim svaku priliku da provedem vreme sa porodicom, prijateljima i, naravno, sa suprugom i sinom. Često pravimo "izlete" van kuće, kao što je i ovaj dolazak u pozorište a volimo i duge šetnje - kaže Novak, čija je beogradska adresa u naselju Banjica, gde ima dovoljnu dozu privatnosti. Ipak, vešti paparaci "uslikali" su ga čak i dok čisti sneg ispred porodičnog doma, kao i dok se šeta sa suprugom i sinom.

- Ne bih da budem lažno skroman, ali mi zaista ne prija medijska pažnja koju dobija moj sin, koji ima samo pet meseci. Jelena i ja nismo pretenciozni ljudi, nije nam potrebna tolika medijska pažnja ni za nas, a kamoli za Stefana. On je ipak samo beba. Razumem posao novinara, ali što kaže naš narod: "Što je mnogo mnogo je" - iskren je suvereni vladar ATP liste, koji na sve načine pokušava da živi kao sav normalan svet.

- Retko smo u Beogradu, pa se trudimo da dok smo ovde vodimo normalan život. Provodimo vreme u šetnji sa sinom i svesni smo da privlačimo mnogo pažnje, ali to nas ne dotiče previše. Ovde smo da bismo provodili vreme sa najbližima i da sa njima uživamo - ističe Đoković koji planira i sinovljevo krštenje.
- O tome ne želim da pričam - rekao je kratko i lagano se izmestio ispred objektiva našeg magazina, koji je nedvosmisleno uhvatio trenutke Đokovićevog neizmernog zadovoljstva zbog boravka u rodnom gradu. Ipak, novi sportski podvizi su pred njim i vreme za predah je isteklo.
- Kada ste igrač iz vrha ATP liste, pritisak uvek postoji. Na neki način to je privilegija, jer tada znate da ste uradili nešto veoma vredno. Očekivanja su velika, ali sve to je sastavni deo ovog sporta koji moramo da prihvatimo u pozitivnom smislu. Uvek sam sanjao da budem na velikoj sceni i takmičim se na najvišem nivou. Uživam u svakom trenutku na terenu - zaključio je Novak.

Piše: Nikola Rumenić; Life Content
Foto: Dunja Dopsaj; Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još