Ilda Šaulić otkriva tajnu svoje lepote

Ilda Šaulić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 19/03/2015

0

Sofisticirana elegancija zaštitni je znak pevačice Ilde Šaulić. Odmerene kombinacije sa minimalnom dozom provokacije postale su sinonim za šarmantnu Beograđanku, koja je svoju karijeru gradila korak po korak, bez obzira na činjenicu da je kćerka jednog od naših najpoznatijih folk pevača Šabana Šaulića. Romantičnu prirodu Ilda je pokazala i u pesmama koje je do sada otpevala, pa su njene kompozicije mahom balade koje su za kratko vreme postale "ženske himne". Šaulićeva je nedavno okončala emotivnu vezu sa dugogodišnjim partnerom i prošlost ostavila za sebe, pa ne krije da je u potpunosti spremna da joj se dogodi nova ljubav koja će joj dati elan i krila da nastavi da niže poslovne uspehe.
U intervjuu za magazin "Hello!" Ilda otkriva male tajne nege lica i tela, kao i to da joj je majka Gordana, kao žena od stila, oduvek bila uzor kada je reč o izgledu.

Kako izgleda vaša svakodnevna rutina negovanja?

- Moji rituali nege veoma su jednostavni i godinama su isti. Često menjam kupke i losione za telo, u potrazi za novim lepim mirisnim notama, dok manje eksperimentišem kada je reč o licu. Dugo sam koristila kreme koje su pravljene specijalno za mene, a odnedavno sam to promenila i počela da upotrebljavam preparate marke "Murad", losion i dnevnu kremu, i zadovoljna sam rezultatima.

Da li sredstva za negu birate sami ili u dogovoru sa kozmetičarom?
- Uvek sam bila zagovornik teze da bi svako trebalo da radi posao za koji je stručan, i da je uvek bolje konsultovati se nego ekperimentisati. Tako ja, osim što najmanje jednom mesečno odem na tretman, kada su preparati u pitanju, slušam savete svoje kozmetičarke.

Mislite li da su skupi proizvodi garancija kvaliteta i vodite li se time kada birate proizvode za negu?
- Dugo godina silan novac sam bacala na skupe preparate, dok nisam shvatila da cena nije garancija da će mi neki proizvod odgovarati. Od tada sve preparate za negu biram isključivo po tome kakav rezultat daju na mojoj koži.

Jeste li od onih žena koje ne izlaze iz kuće bez šminke ili se doterujete samo kada idete na važne događaje?

- Šminkam se samo kada idem na snimanje ili neki zvaničan događaj. Kada sam kod kuće, čak i kada izlazim negde privatno, ne koristim šminku i mislim da je to jedna od tajni za zdrav ten.

Šta je neizostavno u vašem neseseru gde god da krenete?
- Labelo, sjaj za usta, maskara i tonirana krema.

Koliko vam je teško da održavate kosu zdravom, s obzirom na to da se godinama farbate?
- Zahtevno jeste, ali ja sam već dugo plavuša i navikla sam na to da kosa traži dodatnu negu. Nije lako, ali sam se navikla tako da mi ne predstavlja posebnu teškoću. Inače, koristim pakovanje od marokanskog ulja koje daje sjajne rezultate na plavoj kosi.

Uživate li u kozmetičkom tretmanima ili vam je to "nužno zlo" kako biste bili negovani?

- Već u ranoj mladosti počela sam sa redovnim posetama kozmetičaru i oni su za mene postali ritual kada je nega u pitanju. Uživam u tome, a najviše u rezultatima.

Koje su karakteristike negovane žene?
- Odlike negovane žene se pre svega vide u načinu na koji vodi računa o ličnoj higijeni. Znam da živimo u teško vreme i da mnogi nemaju novca osim za osnovne preparate, ali žena koja vodi računa o sebi prepoznaje se po sređenim noktima i urednoj kosi, koja ne mora biti ni sveže ofarbana, ali mora biti čista.

Koje savete u vezi s lepotom ste dobili od majke?
- Sve što sam naučila o nezi i stilu naučila sam od svoje majke Gordane, koja je dama u pravom smislu te reči, tako da nema posebnog saveta koji sam od nje dobila, a koji bih izdvojila.

Jeste li od onih žena koje menjaju nešto u svom izgledu kada im se promeni emotivno stanje?

- Menjam samo stvari kojima nisam zadovoljna, ali to nema nikakve veze sa mojim emotivnim stanjem.

Kako održavate savršenu liniju, trenirate li?
- Moram da priznam da sam u jednom periodu života bila lenja što se tiče treninga, ali to se promenilo. Sada ponovo treniram tri puta nedeljno sa mojim trenerom Bojanom i zahvaljujući njoj ponovo sam se vratila u formu.

Imate li običaj da odlazite na spa-vikende i prepustite se čarima spa-centra?
- Volim sve što spa-centri pružaju, i kada sam u inostranstvu, često sebe obradujem nekim tretmanom, ali ne čekam samo da otputujem, već to sebi priredim i kod kuće zahvaljujući mojoj maserki Ruži.

Pošto ste u intervjuu za magazin "Hello!" obelodanili da ste okončali dugu vezu, danima se o tome pisalo po medijima. Kako ste reagovali na novinske napise?

- Činjenica je da retko i malo pričam o privatnom životu, pa pretpostavljam da je to razlog što je ovakva moja izjava privukla pažnju, i to me nije preterano iznenadilo.

Tada ste rekli i da ste spremni za novu ljubav. Kakav je vaš trenutni emotivni status?
- Moj trenutni emotivni status je takav da i dalje čekam nekoga ko će učiniti da bude moj celi svet, i nebo granica, baš kao u pesmi Tonija Cetinskog "Kad žena zavoli" koju ovih dana neprekidno slušam.

Intervju: Zvezdana Milovanović; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin