Počelo prijavljivanje za Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu na 28. Suisse Gas Beogradskom maratonu

Počelo prijavljivanje za Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu na 28. Suisse Gas Beogradskom maratonu

Autor: | 17/03/2015

0

Prijavljivanje za Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu za učenike srednjih škola, studente i zaposlene u korporacijama počelo je danas. Štafetna prvenstva u polumaratonu u okviru Beogradskog maratona se po prvi put organizuju ove godine u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije, Univerzitetskim sportskim savezom Srbije, Privrednom komorom Beograda, Privrednom komorom Srbije i Srpskom asocijacijom menadžera. Sve informacije o tehničkoj oranizaciji trka i propozicije nalaze se nasajtu Beogradskog maratona - www.bgdmarathon.org.
Svaku takmičarsku ekipu odnosno štafetu čine 4 takmičara i mogu da budu muške, ženske ili mešovite (dva muška i dva ženska takmičara).

Štafetno trčanje polumaratona i maratona je izuzetno popularno u svetu i značajno je doprinelo razvoju trkačkog pokreta koji sada broji desetine miliona ljudi širom sveta. Popularizacija trčanja i veći broj učesnika u okviru Beogradskog maratona bili su i najveći razlozi da se od ove godine na Beogradskom maratonu organizuju štafetna prvenstva u polumaratonu.
28. Suisse Gas Beogradski maraton biće održan 18.04.2015. godine.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin