Jelena i Branislav Tomašević: Stil je odraz našeg unutrašnjeg stava

Jelena i Branislav Tomašević: Stil je odraz našeg unutrašnjeg stava

Autor: | 01/03/2015

0

Nešto što je trebalo da bude samo upoznavanje dvoje mladih ljudi u Njujorku, za modnog skauta Jelenu Ivanović i glumca Branislava Tomaševića pretvorilo se u ljubavnu priču koja traje punih deset godina. Ljubav im se dogodila na prvi pogled, a snažne emocije dodatno je učvrstilo i roditeljstvo, posle rođenja dvojice sinova, sedmogodišnjeg Dušana i petogodišnjeg Bogdana. Svojim glumačkim umećem tridesetsedmogodišnji Branislav oduševljava publiku Narodnog pozorišta u Beogradu, dok njegova godinu dana starija supruga uspešno predvodi modnu agenciju "Model Scouting Office". Uporedo sa poslovnim i roditeljskim zaduženjima, Jelena ispunjava i svoje studentske obaveze na fakultetu u Parizu, koji je upisala pre dve godine.
Jedinstveni modni izraz skladnog bračnog para zabeležen je objektivom fotografa magazina "Hello!" na "Velikoj sceni" Narodnog pozorišta u Beogradu. Tom prilikom skladni par otkrio je tajnu njihove deceniju duge veze i mnoge druge privatne detalje.

Na koji način doživljavate modu i šta za vas označava reč stil?

Jelena: Modom se profesionalno bavim više od dvadeset godina i za mene je ona odraz vremena u kome živimo. Kreativna, dinamična, uzbudljiva. Moda nas oslikava, za njom žudimo, njoj se divimo, u nju se pakujemo, kroz nju se predstavljamo. Stil je način na koji predstavjamo sebe, to je odraz našeg unutrašnjeg stava i vizije koju imamo o sebi.

Koliko se prilagođavate aktuelnim trendovima?
Jelena: Nikada nisam bila rob trendova, ali i te kako ume da me oduševi fenomenalna modna kreacija. Dobri odevni komadi su večni.

Da li je vizuelna privlačnost u vašem odnosu važna?
Jelena: Odavno smo prevazišli spoljnu privlačnost. Sada jedan pogled, osmeh ili pokret privlače više od garderobe.

Da li je izbor odevnih kombinacija u vašem domu isključivo Jelenino zaduženje ili sei vi nekada upustite u ulogu stiliste?

BranislavZbog čestih putovanja u svetske modne centre u kojima obilazi manekene čije karijere vodi, Jelena je u prilici da nam svima donosi aktuelne modne komade. Nepogrešivo nas dobro stilizuje, ali i mi momci umemo da uživamo u odabiru svojih dnevnih kombinacija.

Koliko je to Dušanu i Bogdanu interesantno?
Branislav: Mlađi Bogdan je vrlo uporan u tome da sam odlučuje šta će obući.

Volite li odlaske u porodičnu kupovinu?
Jelena: Uživamo u zajedničkim akcijama, bilo da je to kupovina, izlet, pozorište, bioskop, izložba, kreativna radionica, sportski dan ili šetnja pored Dunava.

Istog dana početkom marta Dušan i Bogdan slave rođendane. Kako ćete proslaviti taj dan?

Branislav: Naši sinovi zajedno slave rođendane i u tome podjednako uživajui oni i mi. Proslave su posvećene i prilagođene njima, ali se i mi odrasli uvek dobro zabavimo.

Kako izgleda vaše vreme za odmor i šta vam povrati energiju?
Branislav: Za mene je to boravak u prirodi, u čemu uživaju i Jelena i deca.
Jelena: Glavni izvor inspiracije pronašla sam u učenju i sticanju novih znanja. Pored majčinskih i profesionalnih obaveza, trenutno sam na drugoj godini studija u Parizu, na smeru koji se zove "Human Cybernetic Science".Učim o međuljudskim odnosima, kao i odnosu čoveka prema sebi, a sve kroz fiziku, kvantnu fiziku, komunikologiju i kibernetiku.

Zbog čega ste odlučili da sada upišete studije?

Jelena: Ne kaže se bez razloga da se čovek uči dok je živ. Meni godine nisu prepreka za proširivanje vidika i produbljivanje shvatanja. To je poklon samoj sebi iz poštovanja prema sebi i svom trudu, koji kao uspešnaposlovna žena, supruga i majka ulažem. Poklonila sam sebi školovanje i to me pokreće i daje energiju za sve ostalo.

Kakav je život sa tri muškarca?
Jelena: Meni je prelep, ne mogu sebe da zamislim drugačije. Dušan, Bogdan i Branislav moj su tim.

Šta su vam prioriteti vaspitavanju dece?
Branislav: Učimo ih da budu dobri ljudi, da poštuju sebe i druge, da budu vredni, istrajni, svesni svojih odgovornosti i da veruju u svoje snove, jer živimo ono u šta verujemo. Ajnštajn je rekao da je kreativnost u posmatranju, a mi ih učimo da osluškuju i posmatraju svet oko sebe, kao i sebe same, i da uživaju u životu, jer neuspeh ne postoji.

Kako se njih dvojica slažu i koliko je stariji brat Dušan zaštitnički nastrojen prema mlađem Bogdanu?

Jelena: Dve godine razlike prava je mera kod dece istog pola. Postaju najbolji drugari, koji stalno imaju jedan drugog. Momački okršaji su beznačajni u odnosu na kvalitet zajedničke igre, a sve više i brige jedan o drugom. Dušan već spema Bogdana za školu.

Čime vas sinovi razoružaju kada se naljutite na njih?
Branislav: Jedan dobrotom, a drugi šarmom.

Da li ste zadovoljni kvalitetom vremena koje provodite sa decom?
Jelena: Kada smo zajedno, maksimalno smo im posvećeni i uživamo u zajedničkom vremenu. Verujemo da je značajnije imati tri sata ozbiljnog druženja, nego dvanaest sati površnog. Oni idu u školu i vrtić, imaju dosta aktivnosti, bave se sportom, uče dva jezika. Oni kao i mi imaju svoje obaveze, tako da poštujemo međusobne rasporede i zajedničko vreme.

Vodite li ih u pozorište i koliko im se dopada glumački svet?
Branislav: Obdanište i škola koje pohađaju često organizuju posete pozorištima. Oduševljeni smo dinamikom usmeravanja dece na kulturu, kao i kvalitetom edukacije.

Pokazuju li interesovanje za mamin posao?
Jelena: Boki je veoma zainteresovan za manekenke.

Prepoznajete li u njima buduće glumce ili možda modne znalce?

Branislav: Nismo od onih roditelja koji će decu usmeravati da krenu našim stopama. Učimo ih da sami prepoznaju u sebi šta je ono čime žele da se bave i bodrićemo ih da koračaju putem svojih budućih profesija.

Da li zbog obaveza umete da zapostavite supružnički odnos i kako to jedno drugom nadoknađujete?
Branislav: Nemamo osećaj da nešto treba da nadoknađujemo, prioriteti se s godinama menjaju, ali to ne utiče na naš odnos. Naprotiv, samo ga ojačava.

Ko se bolje snalazi u kuhinji ili možda zajedno pripremate obroke?
Jelena:
Najbolje se snalaze naše mame, odnosno bake koje nam pomažu u čuvanju dece. Ali kada se dohvatimo kuvanja, onda smo oboje odlični. Iako to nije često, vrlo smo talentovani.

Naredne godine obeležićete prvu deceniju braka. Da li vam je to vreme brzo prošlo?
Branislav: Zar je prošlo toliko vremena? Kao da smo se juče upoznali i na prvi pogled zaljubili, a to je bilo pre tačno deset godina u Njujorku.

Odlazite li često na Rudnik i koliko vam prija beg iz grada na planinu?
Jelena: Bane je osim Fakulteta dramskih umetnosti magistrirao na Šumarskom fakultetu u Beogradu, pa je često na planini, jer mu je pored glume briga o divljači i šumama glavna preokupacija.
Branislav: Ispod Rudnika imamo naš ranč sa livadom, voćnjakom i šumom, gde planiramo da napravimo vikendicu.

Kakvi su vam profesionlani planovi?
BranislavTrenutno čitam jedan odličan scenario. Verujem da će se snimanje tog filma realizovati, ali je još rano da o tome pričam. Pored toga, trenutno igram u sedam predstava u Narodnom pozorištu.
Jelena: Ponosna sam što je predstavnica Srbije Maja Dinčić odnela pobedu na svetskom izboru za "Lice godine", održanom pre mesec dana u Rimu, i trenutno pravim planove zakasting za nova lica u okviru ovog modnog projekta.

Intervju: Deana Đukić; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content
Stilistkinja: Iva Radovanović; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još