Vesna de Vinča sa misicom Anđelkom Tomašević i emotivnim partnerom provela je uzbudljivih mesec dana u Americi

Vesna de Vinča sa misicom Anđelkom Tomašević i emotivnim partnerom provela je uzbudljivih mesec dana u Americi

Autor: | 27/02/2015

0

Predsednica kompanije „Miss YU“ Vesna de Vinča i aktuelna mis Srbije Anđelka Tomašević prošlog meseca otputovale su u Sjedinjene Američke Države, gde je održan izbor za najlepšu ženu na svetu, i produžile su svoj boravak na Floridi. Zahvaljujući mnogobrojnim uspešnim prijateljima koje Vesna ima u tom delu Amerike, dve dame su uživale obilazeći prestižna mesta i uživajući u nezaboravnim avanturama. Već mesec dana su na putu i pune su lepih utisaka. Za dvadesetjednogodišnju Anđelku učešće na izboru „Miss Universe“ nezaboravno je iskustvo, a sa ovogodišnjom pobednicom Paulinom Vegom postala je odlična prijateljica.
- Mesec dana sam nastupala kao ambasador lepote Srbije, što je podrazumevalo davanje intervjua, različita snimanja koje su pratili mediji, odlazak na prijeme sa lentom Srbije. Čak sam odlučila da u direktnom prenosu ne kažem Serbia na engleskom, već na našem: Srbija - kaže ponosno Tomaševićeva koja je od takmičenja u kontaktu sa aktuelnom lepoticom sveta.
- Stalno se čujemo, Paulina je trenutno u Njujorku, u sedištu organizacije „Miss Universe“. Dobila je na korišćenje fenomenalan apartman u „Tramp-kuli“, odlične uslove za život i jednogodišnju stipendiju njujorške filmske škole. Probaću da je obiđem iako znam da ima mnogo obaveza i veliku odgovornost. Ona će putovati po svetu, promovišući borbu protiv side i modernu obrazovanu ženu, što je i moj zadatak u Srbiji - tvrdi Anđelka na početku razgovora.


Po završetku spektakularnog takmičenja koje je pratio čitav svet, u čast dve dame „Naučna zajednica Jugoslovena“ na Floridi organizovala je prijem, sa profesorom Borkom Furhtom i njegovom suprugom Sandrom na čelu. Prisustvovale su i mnogim privatnim zabavama i proslavama koje su u vreme njihovog boravka organizovali prijatelji nekadašnje novinarke.
- Srećna sam što su me na Floridi dočekali prijatelji, koji su učinili da se sve vreme osećamo kao princeze. Oni su nam organizovali boravak na najlepšim mestima u tom delu Amerike, kao i promociju moje knjige “Poslednja poruka Nelsona Mandele” na engleskom jeziku, na “Florida Atlantik University” - objašnjava Vesna, koja je u Americi bila i u društvu svog emotivnog partnera, biznismena Arna, koji je iz Holandije. On ju je pratio na svim događajima kojima je prisustvovala, među kojima je jedan bal i proslava u kantri klubu. Bivša novinarka za sada ne želi da priča o detaljima romanse, ali ne krije da je emotivno ispunjena i veoma srećna.


Sa misicom Anđelkom bila je smeštena u luksuznoj rezidenciji „Boca Raton”, koja se nalazi nadomak jednog od najskupljih gradova na svetu, Palm Biča. Na raspolaganju su imale vozača, tako da su mogle da obilaze celu Floridu. Poseban doživljaj bio im je gledanje prenosa „Superboula“, koji u Americi prati velika euforija. Naročito drage uspomene nose iz Ki Vesta, posebne oblasti na Floridi, gde je boravio i čuveni Ernest Hemingvej i gde se nalazi njegov muzej.
- Ki Vest je najbliža tačka Floride ka Kubi i Hemingvejevogmuzeja , koji uvek posetim kada sam u tom delu Amerike. Volim da vidim stolicu na kojoj je sedao svakog jutra i satima pisao, a kada je kretao na put, uvek je nosio udicu, pušku i pisaću mašinu. Bila sam zadovoljna što je i Anđelka sve to mogla da vidi. To su nezaboravni utisci - tvrdi Vesna, koja je u društvu svoje saputnice na putu za Ki Vest posetila i Ki Largo, gde ima prijatelja.
- Svratile smo na imanje mog najboljeg prijatelja Krisa Krstića, na kome su dve kuće nad okeanom natkrivene tridesetogodišnjim stablima najlepšeg cveta na svetu - bugenvilijama, a ima i mnogo palmi i stabala avokada. Imate osećaj kao da ste u stilizovanoj džungli, jer je Kris „kralj biljaka”, što i piše na njegovim kamionima koji sa Floride prevoze egzotične biljke za Menhetn. Kuća je sagrađena od prirodnih materijala, tako da i dok spavate imate osećaj da ste u prirodi, a svakodnevno nam je služena samo organska hrana sa obližnje pijace - kaže Vesna.

Tekst: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin