Aleksandru Karađorđeviću uručeni ključevi Majamija

Aleksandru Karađorđeviću uručeni ključevi Majamija

Autor: | 16/02/2015

0


Gradonačelnik Majamija Tomas P. Regalado uručio je sinoć na dobrotvornoj večeri ključeve grada Njegovom Kraljevskom Visočanstvu Prestolonasledniku Aleksandru. Prestolonaslednik i Princeza Katarina prisustvovali su humanitarnoj večeri u organizaciji humanitarne organizacije "Lajflajn Njujork" za pomoć deci sa posebnim potrebama i žrtvama poplava u Srbiji.

Izrazivši zahvalnost za čast koju mu je gradonačelnik Majamija ukazao simboličnim uručenjem ključeva grada, prestolonaslednik se upravi grada Majamija zahvalio na gostoprimstvu i pomoći koju pružaju u naporima Kraljevske porodice da pomognu svojoj zemlji, posebno onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

- Čovek je bogat onoliko koliko prijatelja ima. Prijatelji moje porodice su prijatelji i moje otadžbine. Zbog toga je Srbija bogata zemlja. Hvala vam na svoj podršci i pomoći koju pružate mojoj zemlji i mom narodu - istakao je prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina zahvalila se prisutnima na tome što godinama unazad podržavaju njene humanitarne aktivnosti i pomažu svoje sunarodnike u otadžbini.
- Srbija je zemlja koja je bogata dobrim ljudima, bogata prirodnim lepotama, bogata prijateljstvima širom sveta, ali zemlja koja se kroz istoriju susretala sa velikim brojem problema. Sa posledicama tih problema naš narod se suočava i danas. Prošlogodišnje katastrofalne poplave su već dovoljno tešku situaciju dodatno otežale. Puno vam hvala što ne zaboravljate svoju zemlju i svoj narod čak i kada ste miljama daleko od njih. Neka tako bude i u budućnosti - istakla je.

Tokom večere održana je dobrotvorna "tiha aukcija", a kulturno-umetnički program obogaćen je nastupom učenika Umetničke škole iz Majamija, folklornim ansamblom…

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra i Princezu Katarinu narednih dana očekuju dobrotvorni prijemi 20. februara u Los Anđelesu i 21. februara u San Markosu u Kaliforniji, a samo dan pre dobrotvorne večere u Majamiju, Prestolonaslednik i Princeza su organizovali dobrotvornu večeru St. Petersburgu, na Floridi na kojoj su prikupljana sredstva za pomoć deci bez roditeljskog staranja u Republici Srpskoj.

Autor: Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin