Saveti protiv starenja koje bi svaka žena trebalo da zna

Saveti protiv starenja koje bi svaka žena trebalo da zna

Autor: | 01/02/2015

0

Iako vam se možda čini da ste već čuli sve savete protiv starenja, danas vam otkrivamo još nekoliko njih. Starenje je prirodan proces i ne možemo ga izbeći, ali možemo ga prilično usporiti ukoliko vodimo brigu o svojoj koži i telu.

Pravilna ishrana, redovno vežbanje i svakodnevna nega kože uistinu puno znače. Uz savete koje vam navodimo u nastavku možete učiniti nešto dobro za svoju kožu i usporiti proces starenja kože.

1. Opustite mišiće

Ako često vežbate, to bi se moglo loše odraziti na izgled vašeg lica i vrata. Dermatolozi tvrde da se kod, žena koje napinju vilicu i vrat prilikom vežbanja na tim područjima mogu stvoriti brazde koje ne izgledaju lepo. Stoga vodite brigu o mišićima lica i opustite ih prilikom vežbanja. Takođe, možete isprobati samostalne vežbe za opuštanje mišića lica.

2. Nosite sunčane naočare

Vrlo je važno zaštiti oči od sunca, posebno ako želite da se obranite od prevremenog starenja kože. Nošenje sunčanih naočara će zaštiti vaše oči, ali i sprečiti prevremenu pojavu bora koje se mogu formirati od čkiljenja. Odaberite kvalitetne i moderne sunčane naočare koje će se uklopiti u vaš stajling i nosite ih svaki put kada ćete biti izloženi suncu.

3. Omega-3 masne kiseline

Još jedan od načina kako da unapredite svoju rutinu u borbi protiv starenja je da uzimate vitamine i minerale kao dodatke ishrani. Na primer, omega-3 masne kiseline imaju snažna antiupalna svojstva i time su vrlo delotvorne u borbi protiv starenja. Brojne studije pokazale su kako kapsule ribljeg ulja kao dodatak ishrani imaju mnoge zdravstvene pogodnosti, posebno kada je reč o zdravlju kože.

4. Redovno posećujte zubara

Da biste izgledali mlađe nego što jeste, vrlo je važno da redovno vodite brigu o zubima. S vremena na vreme posećujte zubara, izbegavajte da jedete slatkiše i prestanite da pušite ako ne želite da vam zubi izgledaju ružno.

5. Nemojte da boravite u pretoplim prostorijama

Topao vazduh je neprijatelj kože jer ju isušuje, a na suvoj koži su bore mnogo vidljivije. Stoga bi trebalo da se u zimskom razdoblju držite podalje od radijatora, grejalica i peći ako ne želite da imate suvu kožu. Iako je sedenje uz kamin prilično ugodno, dermatolozi tvrde da toplina može izazvati crvenilo pa čak i razgradnju kolagena čime koža postaje tanja i sklonija borama.

6. Jedite antioksidanse

Konzumiranje namirnica koje su bogate antioksidansima dobro je za kožu s obzirom na to da antioksidansi štite kolagen i neutralizuju slobodne radikale koji mogu izazvati prerano starenje i upalne procese na koži. Namirnice koje su najbogatije antioksidansima su borovnice, brusnice, kupine, artičoke, grašak i jabuke.

7. Hidratacija

Svima je dobro poznat savet kako treba da pijete mnogo vode, ali uvek je dobro ponoviti gradivo. Naime, hidratacija organizma iznutra je jako bitna za izgled vaše kože. Stoga pijte mnogo vode i bilnjih čajeva.

8. Vodite brigu od rane dobi

Važno je da vodimo brigu o sebi i svojoj koži već od najranije dobi, a ne tek kad počnu da se pojavljuju prve bore. Svim mladim damama poručujemo da se hrane što zdravije te da vode brigu o svom telu i koži ako žele da izgledaju lepo i kad ih sustignu godine.

9. Redovno radite piling

Poslednji, ali ne i manje bitan savet je da redovno radite piling kože. Iako je ovo uobičajen savet vezan za negu kože, važno je da odstranite mrtve ćelije kože jer inače ostali kozmetički proizvodi za negu nisu toliko efektni. Bez obzira na vrstu proizvoda koje koristite, piling bi trebalo da bude nezaobilazan deo u vašoj rutini.

Izvor: žena.hr

Foto: freedigitalphotos.net by marin

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin