Svetlana Ražnatović: Sve bih dala da je Željko pored mene, da može da vidi Veljka i Anastasiju kako rastu

Svetlana Ražnatović: Sve bih dala da je Željko pored mene, da može da vidi Veljka i Anastasiju kako rastu

Autor: | 28/01/2015

0


Slava koju uživa zahvaljujući plodovima svojih profesionalnih uspeha nije dovoljan faktor za sreću i stalni osmeh na licu folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović jer ona deceniju i po tuguje za pokojnim suprugom i ocem svoje dece Veljka i Anastasije, Željkom Ražnatovićem Arkanom. Popularna pevačica svoju bol nikada nije komercijalizovala poput nekih njenih koleginica, pa vrlo retko i uzdržano govori o čoveku sa kojim je, 1996. i 1998. godine, dobila dvoje dece. Ipak, dan posle pomena na Novom groblju na koji se zaputila sa sinom Veljkom, sestrom Lidijom i zetom Predragom Ocokoljićem, za magazin „Hello!“ prokomentarisala je kako se oseća deceniju i po od kobnog popodneva kada je njen suprug u hotelu „Interkontinental“, koji se sada zove „Crown plaza“ tragično izgubio život.
- I sam datum godišnjice Željkovog ubistva u meni izaziva loše raspoloženje, iako sam s godinama naučila da živim sa tom boli koja je konstantna - kaže folk diva na početku razgovora za časopis kojem poverava sva bitna dešavanja iz privatnog života.


O svom suprugu, međutim, iz poštovanja uvek govori dostojanstveno, prepričavajući lepe događaje iz zajedničkog života po kojima ga pamti.
- I sa ove vremenske distance nije mi jednostavno da govorim o tom strašnom momentu i njegovom odlasku. Navikla sam na svoju bol i prihvatam je jer mi ništa drugo ne preostaje. To je neprolazni osećaj za koji nema utehe - dodaje najveća balkanska zvezda kojoj je svaka godišnjica muževljeve smrti nova rana na srcu.
- Čini mi se kao da je to juče bilo, a prošla je decenija i po. Neke rane nikad ne zacele i jednostavno ne mogu da se opišu rečima, pa zato i nema potrebe da o njima govorim. Volela bih da se niz ružnih događaja otpočetih Željkovom smrću nikada nije desio, ali život ide dalje. Zahvalna sam što imam dvoje predivne dece i svaki put kad ih pogledam, setim se te velike ljubavi koju smo Željko i ja imali. Sve bih dala da on može da bude pored mene i gleda ih kako rastu, ali sudbina je htela drugačije - ističe popularna pevačica, koja je dva dana pre izlaska na groblje, u pravoslavnu 2015. godinu ušla na novosadskom Trgu slobode sa oko osamdeset hiljada poklonika njene muzike.


- Prvi put sam pevala na trgu u Novom Sadu i osećaj je bio zaista predivan. Hvala svima koji su mi svojim dolaksom ulepšali to veče. Njihovi osmesi i podrška bili su najbolji odgovor na sve što je prethodilo koncertu - kaže Ceca, aludirajući na pogrdne grafite i bojkot njenog koncerta najavljen od strane nekoliko organizacija i opozicionih političkih partija.
- Ni meni se ne sviđa mnogo toga na muzičkoj scveni, ali to nije razlog da u 21. veku reagujem vređanjem i mržnjom koja mi nije svojstvena ni u jednom životnom segmentu. Smatram da su oni koji su bili nezadovoljni mojim dolaksom u Novi Sad svoj protest mogli da izaze i na civilizovaniji način. Tematika mojih pesama isključivo je ljubavna i nije mi jasno kome to može da naškodi na bilo koji način - pita se slavna umetnica koja je od jednog svog obožavaoca dobila svoj veliki portret, koji joj je posle koncerta uručen u Gradskoj kući u Novom Sadu.


Posle burnih, i pozitivnih i negativnih dešavanja u životu, Ceca uskoro odlazi na odmor.
- Biće to jedna udaljena destinacija, beli pesak i toplo more - zaključuje folk zvezda čiji svaki potez intrigira javnost širom Balkana.

Tekst: Nikola Rumenić; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još