Elena Risteska otkriva tajnu svoje lepote

Elena Risteska otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 15/01/2015

0

Makedonska pevačica Elena Risteska koja je oduševila publiku širom regiona svojim učešćem u šou-programu "Tvoje lice zvuči poznato", prirodno je lepa, a pravilnom negom se trudi da što duže sačuva mladalački izgled. Ova dvadesetosmogodišnja brineta priznaje da kao tinejdžerka nije mnogo vodila računa o preparatima koje koristi i više je volela da provodi vreme u kafićima nego u salonima lepote, ali s godinama sve se promenilo. Sada sa velikom pažnjom bira kozmetičke proizvode, a redovni odlasci kod frizera, na manikir i pedikir, kao i na masaže, obavezni su u njenom mesečnom rasporedu. Da bi sačuvala dobru liniju, ona je i sportski aktivna, a u poslednje vreme najviše joj prijaju treninzi tenisa.

Imate li pravila za negu kojih se uvek pridržavate?

- Nekih rituala se uvek pridržavam. Moje prvo pravilo je da nikada ne idem na spavanje a da pre toga ne očistim dobro kožu, što nisam uvek praktikovala kad sam bila tinejdžerka. Tada sam bila opuštenija i mislila sam da ću uvek imati lepo lice bez pridavanja velike pažnje nezi. Sada obavezno prvo očistim kožu vlažnim maramicama koje ne sadrže alkohol, a potom koristim sredstvo iz linije „L`Oreal Perfection“ koje dubinski čisti kožu. Kada nemam snimanja i nastupe i kada ne koristim tešku šminku, dozvolim sebi luksuz da kožu malo odmorim od preparata. Tada se samo umijem pre spavanja i nanesem hidratantnu kremu.

Da li zbog čestih snimanja, kada koristite jaku scensku šminku, morate više da obraćate pažnju na izbor kozmetike?
- Naravno. Čim nemam česta snimanja, primećujem da mi koža lica izgleda bolje, jer ne zatvaram pore teškom šminkom. Pošto imam izuzetno suvu kožu, moram mnogo da vodim računa i o izboru kreme za lice. Dok sam bila mlađa koristila sam samo „Bekutan“, a potom mi je trebalo mnogo vremena da pronađem odgovarajuću pomadu. Na sreću, otkrila sam jednu „Eucerin“ kremu namenjenu za izuzetno osetljivu kožu koja je za mene pravi spas.

Obraćate li podjednaku pažnju i na negu kože tela?
- Da, jer imam izuzetno suvu kožu i moram da koristim preparate koji su hidratantni. Ako se desi da stavim mleko za telo koje mi ne odgovara u potpunosti ili ako preskočim mazanje, odmah mi je koža drugačija.

Vaša kosa je izuzetno gusta i duga, da li je teško održavate?

- Poslednja četiri meseca, od kada sam učesnik šou-programa „Tvoje lice zvuči poznato“, kosa mi prilično loše izgleda jer sam menjala mnogo frizura i koristila preparate za posvetljivanje. Međutim, kada sam u Skoplju, obavezno dva puta nedeljno idem kod frizera. Moja kosa je jako gusta i duga tako da mi je za pranje i sušenje kod kuće potrebno tri sata, dok frizer u salonu to uradi mnogo brže od mene.

Znači li to da nikada ne perete kosu kod kuće?
- Gotovo nikada, a i kada to radim, koristim šampon i masku koju upotrebljava i moj frizer u salonu.

Odlazite li redovno kod kozmetičara ili na masaže?
- Svake nedelje idem u moj omiljeni salon „Aurora S“ na masažu. To mi izuzetno prija, naročito ako sam prethodne noći nastupala i ako mi je telo izmoreno.

Volite li da odlazite na masaže sa suprugom ili drugaricama, ili vam prija da tada budete sami?

- U salon lepote uvek odlazim sama. To je jedino vreme u nedelji kada sam usmerena samo na sebe. Tada mogu da ćutim ako mi se ćuti, da pričam sa osobljem ako mi se priča ili da čitam neki časopis. Sa suprugom i drugaricama volim da provodim vreme, ali ne u salonu.

Uživate li dok se opuštate u salonima lepote?
- Veoma, to je vreme kada „punim svoje baterije“.

Imate li uvek uredne i nalakirane nokte?
- Svake dve nedelje odlazim na manikir i pedikir. Tehnologija je i u tome mnogo napredovala, pa je tako, recimo, ranije bilo potrebno mnogo vremena da  stavite gel na nokte koji se ne skida brzo, dok danas postoje gel-lakovi koji se samo namažu, zatim osuše uz pomoć specijalnih lampi i taj tretman traje znatno kraće. Osim toga, lak se ne skida tako da imate uredan pedikir i manikir sve dok vam ne porastu nokti.

Trudite li se da svaki dan jedete nešto kuvano?

- Ne kuvam svaki dan, nekada pripremamo obrok kod kuće, a nekada jedemo u restoranu. Oboje volimo da eksperimentišemo, pa često isprobavamo nove ukuse i uživamo u tome.

Jeste li gurmani ili se trudite da se hranite zdravo?
- Trudimo se da jedemo zdravu hranu i jela u kojima ima mnogo povrća. Posle dvadeset pete godine čovek lako dodaje kilograme, tako da mora da se vodi računa i o liniji i o zdravlju. Međutim, dešava nam se da pet dana zaredom jedemo zdravu hranu, a onda šestog odemo kod mojih roditelja na roštilj ili spremimo picu kod kuće. Takođe, kada sam na snimanjima, jedem ono što mi se donese jer nisam osoba koja će zahtevati poseban tretman.

Trenirate li redovno?
- Ranije sam bila izuzetno sportski aktivna, trčala sam pored Vardara i redovno odlazila u teretanu. Onda sam u jednom trenutku prestala sa bilo kakvom aktivnošću i dodala sam deset kilograma, što je na mene delovalo depresivno i osećala sam se loše. Zato sam ponovo počela da se bavim sportom i tri puta nedeljno idem na treninge tenisa. To je bilo sasvim dovoljno da mi se metabolizam ubrza i da ne dodajem lako kilograme. Što je najvažnije, osećam se življe i vedrija sam.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin