Najzanimljivije vesti sa kraljevskih dvorova u 2014. godini

Najzanimljivije vesti sa kraljevskih dvorova u 2014. godini

Autor: | 02/01/2015

0

Godina 2014. donela je mnogo novosti u evropskim kraljevskim porodicama - Španija je dobila novog kralja, Monako prestolonaslednika, a vojvoda i vojvotkinja od Kembridža očekuju drugo dete.
Donosimo vam pregled najzanimljivijih vesti s kraljevskih dvora.

Kralj Felipe VI u junu je proglašen novim vladarom Španije, a time se cela njegova porodica našla pod budnim okom javnosti, te je njegova prelepa supruga, kraljica Letisija, nezvanično proglašena kraljevskom modnom ikonom.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža u septembru su otkrili da očekuju prinovu koja bi trebalo da stigne u aprilu 2015. godine, a tokom zvanične posete Americi princ Vilijam susreo se sa prvim čovekom ove države Barakom Obamom.

Princ Džordž, sin vojvotkinje i vojvode od Kembridža, bio je na svom prvom službenom putovanju, a proglašen je i najbolje odevenim članom kraljevske porodice.

Kraljica Elizabeta II napisala je prvi "tvit" sa službenog Tviter profila britanske monarhije.

Kontroverzna vojvotkinja od Albe preminula je u 89. godini života, a u trenutku smrti uz nju je bio njen suprug i šestero dece kojima je ostavila svu svoju imovinu.

Monaška princeza Šarlin i princ Albert II 10. decembra 2014. godine postali su roditelji. Princeza je rodila blizance - kćerku Gabrijelu i sina Žaka, a u prvom intervjuu nakon porođaja izjavila je da je svaka sekunda s njima magična.

Autor: Life Content
Foto: Sipa; Tanjug / AP

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti