Manikir: Trikovi do savršenih noktiju

Manikir: Trikovi do savršenih noktiju

Autor: | 26/12/2014

0

Nokti. Volimo da ih vidimo uredne. Nikako ne volimo da ih vidimo iskrzane, polomljene i neuredne. Mnogi će se složiti da nokti na rukama pokazuju koliko žena vodi računa o sebi. Zato, koliko god bili u stisci sa vremenom, uvek vodite računa o tome da su vam nokti sređeni.

Možda nemate vremena za manikir na svakih nekoliko dana, ali to ne sme da vas odvrati od  higijene. Verovali ili ne,  vaši nokti o vama govore više nego možete da zamislite. Zato, ako nemate vremena za manikir, zaboravite na lakiranje - dovoljno je da imate uredne i čiste nokte.

Za one koji imaju vremena za manikir, evo nekoliko saveta:

Obavezno koristite podlogu za lak, osnovni lak i onaj završni. Iako nanošenje tri sloja laka traje, ovi proizvodi postoje sa razlogom. Baza dovodi u red površinu nokta i stvara podlogu odličnu za primanje laka. Tako osigurava da lak na vašim noktima traje duže i da nokti budu glatki. Završni će fiksirati lak i produžiti postojanost, a osim toga sprečiće pucanje i listanje noktiju.

Novi sloj laka nanesite tek pošto se prethodni potpuno osuši. Ovog pravila se pridržavajte uvek i zauvek. Poenta lakiranja noktiju nije u nanošenju jednog debelog sloja, niti u obaranju rekorda u brzini lakiranja. Poenta je da imate lepe, glatke i uredne slojeve koje ćete postići upravo pravilnim nanošenjem.

Lakove za nokte držite u frižideru ili nekom  mračnom i hladnom mestu - tako će vaš omiljeni lak duže trajati.

Pre nego što se bacite na lakiranje, očistite nokte, uradite piling ruku kako bi one bile što mekše i nežnije, a zatim se pobrinite za zanoktice. Tek onda se 'bacite' na nanošenje laka.

Znamo da sve ovo oduzima i mnogo vremena, ali ako želite lepe nokte - moraćete malo da se žrtvujete!

Izvor: cosmopolitan.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: manikir nega nokti